دوره 1، شماره 1 - ( 1-1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 44-51 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh S H, Keshavarz M, Jafari A, Ramezani H, Sayadi A. Effects of nutritional education on knowledge and behaviors of Primary Students in Torbat-e- Heydariyeh. Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences. 2013; 1 (1) :44-51
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-32-fa.html
علیزاده سیوکی هادی، کشاورز محسن، جعفری احمد، رمضانی حسن، صیادی غلامعلی. تأثیربرنامه آموزشی بر آگاهی و عملکرد تغذیه ای دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1392; 1 (1) :44-51

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-32-fa.html


1- مربی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
2- دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
چکیده:   (5953 مشاهده)

زمینه و هدف: کودکان و نوجوانان بیش از دیگر گروههای سنی به تغذیه کافی و سالم نیاز دارند تا بتوانند به رشد جسمی و تکامل ذهنی کافی دست یابی پیدا کنند. برای اینکه کودکان بتوانند مهارت های لازم برای انتخاب صحیح مواد غذایی را به دست بیاورند به آموزش تغذیه نیاز دارند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر آموزش برآگاهی و عملکرد  تغذیه ای دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه در سال 90 انجام شد.

روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است  که تعداد 160 دانش آموز مقطع ابتدایی از طریق نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای  انتخاب شدند  و به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن بررسی و مورد تأیید قرار گرفت و پیش آزمون از هر دو گروه به عمل آمد. بر اساس نتایج حاصل از پیش آزمون نیاز سنجی بعمل آمده و مداخله آموزشی بر روی گروه مداخله انجام شد. مدت زمان جلسه آموزشی 45 دقیقه بود. یک ماه پس از مداخله همان پرسشنامه برای پس آزمون تکمیل شد. داده ها وارد نرم افزار آماری SPSS شد و از طریق آزمون های آماری t  مستقل ، Paired T-Test و کای 2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: نتایج بررسی نشان داد قبل از اجرای آموزش، گروه ها با هم اختلاف معنی داری نداشته اند ولی پس از مداخله سطح آگاهی و عملکرد در گروه مورد، به صورت معنی داری افزایش یافت (05/0>p).

نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه طراحی برنامه آموزشی در بهبود آگاهی و عملکرد تغذیه ای دانش آموزان موثر واقع خواهد شد.

واژه‌های کلیدی: تغذیه، دانش آموز، آگاهی، عملکرد
متن کامل [PDF 774 kb]   (1579 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۱/۱۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015  All Rights Reserved | Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb