دوره 1، شماره 3 - ( 7-1392 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 7-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adeli M, ShamayianRazavi N, Kabiriyan M, Razmjoo N, Tara F. Comparison of Oral Intake Profiles at 4 and 12 Hours Following Cesarean Section under General Anesthesia. Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences. 2013; 1 (3) :7-15
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-47-fa.html
عادلی محدثه، شماعیان رضوی نازنین، کبیریان مریم، رزمجو نسترن، تارا فاطمه. مقایسه پیامدهای شروع تغذیه 4 و 12 ساعت پس از عمل سزارین تحت بیهوشی عمومی. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1392; 1 (3) :7-15

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-47-fa.html


1- مربی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
2- مربی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (6544 مشاهده)

زمینه و هدف: درمورد نحوه تغذیه پس ازعمل سزارین بین پزشکان مختلف و مراکزدرمانی متفاوت اختلاف نظر وجود دارد. دامنه این تفاوت ازشروع زودهنگام مایعات یاموادغذایی تاشروع دیرهنگام آنها (حتی تا 24 ساعت یس ازعمل) متفاوت است. این مطالعه باهدف ارزیابی و مقایسه پیامدهادر تغذیه زودهنگام4ساعت و 12ساعت پس ازعمل سزارین تحت بیهوشی سزارین انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه یک نوع کارآزمایی بالینی می‌باشد. نمونه ها شامل 82 مادر است که به روش تخصیص تصادفی به دو گروه تغذیه زودهنگام و معمول تقسیم شدند. مادران گروه تغذیه زودهنگام 4 ساعت پس از جراحی، مایعات رقیق و صاف شده را شروع و تا زمان شنیده شدن صداهای روده ای ادامه دادند،سپس رژیم معمولی را دریافت نمودند. در حالیکه مادران گروه تغذیه معمول،12 ساعت پس از جراحی رژیم مایعات را شروع نمودند و پس از اجابت مزاج اجازه دریافت غذای معمولی را داشتند..عوارض گوارشی ، شدت درد ، ترمیم زخم سزارین و میزان رضایتمندی مادران در دو گروه بررسی شد. سپس داده ها با استفاده از آزمونهای آماری کای دو، کروسکال والیس، T مستقل، فیشر و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: شدت نفخ 24ساعت پس از سزارین در گروه مطالعه کمتر بود (030/0=p). زمان برگشت صداهای روده ای، دفع گاز، اجابت مزاج نیز به طور معنی داری در گروه مطالعه کمتر بود(001/0=p).همچنین شدت درد12(010/0=p) و24 (000/0=p) ساعت پس از عمل نیز در گروه مطالعه به مراتب کمتر بود در حالیکه دوگروه از نظر ترمیم زخم سزارین تفاوت آماری معنی داری نداشتند(257/0=p) و میزان رضایتمندی مادران در گروه مطالعه نیز بیشتر بود(000/0=p).

نتیجه گیری: شروع زودهنگام (4 ساعت) تغذیه در سزارین های تحت بیهوشی عمومی، بدون افزایش عوارض گوارشی وعفونت زخم باعث کاهش درد و افزایش رضایتمندی مادران می شود.

متن کامل [PDF 756 kb]   (989 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۲/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۲/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۲/۲۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015  All Rights Reserved | Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb