دوره 11، شماره 4 - ( 12-1402 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
2- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز
چکیده:   (343 مشاهده)
زمینه و هدف: : قانون شکنی در مراقبت پرستاری از بیماران یکی از ارکان مهم و اصلی اصول اخلاقی در پرستاری می‌باشد. این مطالعه به منظور تبیین تجارب پرستاران از قانون شکنی در مراقبت از بیماران به صورت یک مطالعه کیفی انجام شد.
روش­ ها: در این مطالعه کیفی 15 نفر از پرستاران مجرب مرکز آموزشی درمانی پژوهشی ولیعصر (عج) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ساکن در سال 1400 جنوبی مشارکت نمودند.
روش نمونه­ گیری از نوع هدفمند بود و داده­ ها با مصاحبه نیمه ساختار یافته انفرادی جمع­آوری شد. روش تحلیل کیفی از نوع پدیدارپشناسی با رویکرد من ونن و با کمک نرم‌افزار 10
MAXQDA  بود. .

نتایج: مصاحبه با مشارکت‌کنندگان در خصوص تجاربشان در خصوص قانون‌شکنی در انجام مراقبت‌های پرستاری، منجر به ظهور دو طبقه اصلی شد:که اولین طبقه فرار از تنبیه و دومین طبقه : بی‌توجهی مسئولین، بود فرار از تنبیه: که خود شامل 3 زبر طبقه : الف) سکوت اجباری ب) استعلاجی  ج) قانون‌گریزی  اجباری و طبقه دوم که بی‌تدبیری مسئولین بود خود شامل دو زیر طبقه تلافی متقابل و پرستار برده بود.
نتیجه­ گیری: نتایج نشان داد که گزارش خطا با رویکرد مثبت در پرستاری وجود دارد و باید بیش از پیش تقویت شود و قبل از هر چیز قوانین وضع شده در پرستاری و حقوق بشر در پرستاری توسط مسئولین عملیاتی شده تا پرستاران نیز شاهد قانون‌شکنی و یا گاهآ عدم اجرای قوانین توسط خود مسئولین پرستاری نباشند.
متن کامل [PDF 344 kb]   (409 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/10/20 | پذیرش: 1403/1/27 | انتشار: 1403/1/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.