دوره 11، شماره 4 - ( 12-1402 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 81-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
چکیده:   (392 مشاهده)
زمینه و هدف: تهوع، استفراغ و ویار در دوران بارداری از مشکلات شایع زنان گزارش شده که علاوه بر تأثیر بر کیفیت زندگی می تواند مخاطراتی مانند عدم افزایش وزن کافی در دوران بارداری، مشکلات گوارشی، زایمان زودرس، وزن کم زمان تولد و در موارد شدیدتر سقط جنین را در پی داشته باشد. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین شیوع تهوع، استفراغ و ویار بارداری و عوامل مرتبط با آنها در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان انجام گرفت.
روش­ ها: در مطالعه توصیفی- تحلیلی600 زن باردار مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان به روش نمونه‌گیری چند مرحله‌ای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات؛ پرسشنامه‌ی محقق ساخته حاوی اطلاعات دموگرافیک و بارداری، وضعیت تهوع، استفراغ و ویار بارداری و الگوی غذایی مادر بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS.22  و آزمون‌های کای اسکوئر، تی و آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
نتایج: میانگین سنی زنان باردار 6/29±27/07 سال بود. شیوع ویار 55/4% و تهوع و استفراغ بارداری 70/5% بود. بین دو گروه با و بدون تهوع و استفراغ بارداری از نظر تحصیلات مادر و تعداد وعده‌های غذایی مصرفی تفاوت آماری معنی‌دار مشاهده گردید ‌(p<0.05). بین دو گروه با و بدون ویار بارداری نیز از نظر تهوع و استفراغ بارداری تفاوت معنی‌دار آماری مشاهده شد(p<0.05) .
نتیجه­ گیری: با توجه به شیوع نسبتاً بالای تهوع، استفراغ و ویار بارداری، شناخت عوامل مرتبط و تشخیص زود‌هنگام این مشکلات طی مراقبت های دوران بارداری و درمان کارآمد آن‌ها می تواند از پیامدهای آن بر سلامت و کیفیت زندگی زنان بکاهد.
 
واژه‌های کلیدی: تهوع، استفراغ، ویار، بارداری
متن کامل [PDF 752 kb]   (163 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/11/21 | پذیرش: 1403/1/28 | انتشار: 1403/1/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.