دوره 6، شماره 2 - ( 6-1397 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 73-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sahebkar khorghi H, Jafari F, Ramezani A, Azhdari-zarmehri H, Gholami M. The effects of common herbal extracts on epilepsy: a review article. Journal title 2018; 6 (2) :66-73
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-491-fa.html
صاحبکار خورقی هانیه، جعفری فرانک، رمضانی اعظم، اژدری زرمهری حسن، غلامی معصومه. اثرات عصاره های گیاهی رایج بر تشنج و صرع : یک مطالعه مروری. عنوان نشریه. 1397; 6 (2) :66-73

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-491-fa.html


1- دانشگاه پیام نور، تربت حیدریه، ایران
2- مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
چکیده:   (5874 مشاهده)
زمینه و هدف: صرع یکی از اختلالات شایع مغز پس از سکته مغزی است که حدود 1  درصد جمعیت جهان به آن مبتلا هستند به دلیل عوارض داروهای شیمیایی و مقاومت برخی بیماران مبتلا به صرع به این داروها، یکی از رویکردهای مهم در درمان و پیشگیری از صرع استفاده از عصارههای گیاهان است.
روش­ ها: در این مطالعه مروری در پایگاه‌هایElsevier ،Scopus ، Science Direct و  PubMed با کلید واژه‌های صرع، تشنج، عصاره گیاهی و مغز در بازه زمانی 1980 تا 2018 جستجوگردید و نهایتا 50 مقاله مرتبط وارد مطالعه شدند.
نتایج: مطالعات بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داد که بسیاری از این گیاهان از طریق اثر بر روی گیرنده‌های گابا ، گلوتامات و یا کانال‌های کلسیم، کانال‌های سدیم، کانال‌های کلر و هم چنین از طریق کاهش استرس اکسیداتیو سبب مهارفعالیت‌های تشنجی در صرع می‌شوند.
نتیجه­ گیری: با توجه به مسأله اقتصادی و اثرات سوء داروهای شیمیایی مصرف عصاره‌های گیاهی با عوارض کم‌تر، می‌تواند جایگزین مناسبی جهت درمان و پیشگیری بیماری صرع باشد.
واژه‌های کلیدی: صرع، تشنج، عصاره گیاهی، مغز
متن کامل [PDF 475 kb]   (2994 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/3/27 | پذیرش: 1397/5/2 | انتشار: 1397/11/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb