دوره 6، شماره 3 - ( 9-1397 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 95-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodamoradi A, Hassanipour S, Daryabeigi Khotbesara R, Ahmadi B. The trend of population aging and planning of health services for the elderly: A review study. Journal title 2018; 6 (3) :81-95
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-544-fa.html
خدامرادی عبدالواحد، حسنی پور سهیل، دریابیگی خطبه سرا رضا، احمدی بتول. بررسی روند سالمندی و لزوم برنامه ریزی خدمات سلامت برای سالمندان: یک مطالعه مروری. عنوان نشریه. 1397; 6 (3) :81-95

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-544-fa.html


1- گروه سیاست گذاری و اقتصاد سلامت، موسسه عالی تامین اجتماعی، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
3- موسسه فعالیت جسمانی و تغذیه، دانشکده ورزش و تغذیه، دانشگاه دیکین، ملبورن، استرالیا
4- ﮔـﺮوه ﻣـﺪﻳﺮﻳﺖ و اﻗﺘـﺼﺎد سلامت، داﻧﺸﻜﺪه ﺑﻬﺪاﺷـﺖ، داﻧـﺸﮕﺎه ﻋﻠـﻮم ﭘﺰﺷـﻜﻲﺗﻬﺮان، تهران، ایران
چکیده:   (6924 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه پدیده افزایش جمعیت سالمندان به یکی از چالش‌های جدی نظام‌های سلامت جهت تامین خدمات سلامت مورد نیاز این افراد تبدیل شده است. هدف از این مقاله، ارائه تصویری از روند رشد جمعیت سالمندان در جهان و ایران و تدوین برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌های لازم برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی برای این قشر از جمعیت می‌باشد.
روش­ ها: این مقاله یک مطالعه مروری در خصوص سالمندی است. مقالات مرتبط با موضوع در بانک اطلاعاتی EMBASE، Google Scholar،  Scopus و PubMed شناسایی و استخراج شد. در مرحله بعد با توجه به معیارهای ورود و خروج تعریف شده استخراج و تحلیل داده­ ها بر روی آن ها صورت گرفت.
نتایج: یافته ها نشان داد که جمعیت جهان به سرعت در حال سالمند شدن است و پیش‌بینی می‌شود از حدود 10/5 % جمعیت در سال  2007 به حدود 22/8 % در سال 2050 افزایش یابد. در ایران نیز روند تغییرات جمعیتی حاکی از آن است که در بین گروه های سنی مختلف، بیشترین نرخ رشد مربوط به سالمندان است. پیش‌بینی می‌شود در سال 2050،  21 % جمعیت جهان را سالمندان تشکیل دهند.
نتیجه­ گیری: با توجه به رشد روز افزون جمعیت سالمند در کشور حفظ و بهبود وضعیت سلامت و کیفیت زندگی در دوران سالمندی بیش از گذشته اهمیت پیدا می‌کند. پیشنهاد می گردد سیاست‌گزاری در راستای تامین سلامت سالمندان و بهبود شیوه زندگی آنان صورت گیرد و برنامه‌ریزی در این زمینه به یکی از اولویت‌های اصلی نظام رفاهی و سلامت کشور تبدیل شود.
واژه‌های کلیدی: سالمند، خدمات سلامت، سالمندی
متن کامل [PDF 664 kb]   (3767 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/8/15 | پذیرش: 1397/11/1 | انتشار: 1397/12/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb