دوره 7، شماره 1 - ( 3-1398 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 49-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

M M, A S, E R, H M. Studying the amount of fatty acids and aflatoxin in traditional sweet samples of Yazd in 2018. Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences. 2019; 7 (1) :49-40
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-575-fa.html
محمودی صدر محمدرضا، شاکریان امیر، رحیمی ابرایهم، ممتاز حسن. بررسی فراوانی اسیدهای چرب و آفلاتوکسین در نمونه های شیرینی سنتی شهر یزد در سال1397. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1398; 7 (1) :49-40

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-575-fa.html


1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2- مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
چکیده:   (160 مشاهده)
زمینه و هدف: مصرف مواد غذایی حاوی آفلاتوکسین و چربی های اشباع و ترانس موجب بروز بیماری در انسان می شود. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی فراوانی آفلاتوکسین های B1، B2، G1 و G2 و اسید های چرب در نمونه های شیرینی سنتی شهر یزد انجام پذیرفت.
روش­ ها: 108 نمونه شیرینی شامل لوز، باقلوا و قطاب از مراکز فروش شهر یزد خریداری و به آزمایشگاه انتقال داده شد. فراوانی اسید های چرب و همچنین آفلاتوکسین های مختلف به ترتیب با استفاده از کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بررسی شد.
نتایج: باقلوا بیشترین (2/63 ± 28/76%) و لوز کمترین (2/51 ± 27/34%) میزان اسید های چرب اشباع را داشتند. قطاب بیشترین (0/18 ± 2/11%) و باقلوا کمترین (0/05 ± 0/84%) میزان اسید های چرب ترانس را داشتند. بیشترین میزان آفلاتوکسین‌های B1 و G1 به ترتیب در نمونه‌های لوز (0/065 ± 0/78 قسمت در بیلیون) و باقلوا (0/022 ± 0/39 قسمت در بیلیون) و بیشترین میزان آفلاتوکسین های B2 و G2 به ترتیب در نمونه های لوز (0/018 ± 0/32 قسمت در بیلیون) و باقلوا (0/011 ± 0/15 قسمت در بیلیون) دیده شد.
نتیجه ­گیری: میزان آفلاتوکسین در نمونه ها کمتر از میزان اعلام شده از سوی موسسه استاندارد ایران (15 قسمت در بیلیون) بود، اما با توجه به فراوانی بالای اسید های چرب اشباع و ترانس و مصرف بالای شیرینی، استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا به منظور کاهش میزان اسید های چرب مضر و سموم قارچی پیشنهاد می گردد.
متن کامل [PDF 263 kb]   (88 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۱۰/۹ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015  All Rights Reserved | Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb