دوره 7، شماره 4 - ( 12-1398 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 34-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه پرستاری سلامت جامعه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2- گروه پرستاری داخلی- جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3- گروه پرستاری روان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
4- گروه پرستاری کودکان، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
چکیده:   (4446 مشاهده)
زمینه و هدف: پرستاران بزرگترین گروه کاربران سیستم اطلاعات بیمارستانی هستند، درک تجارب آن ها از قابلیت استفاده و کاربرد سیستم اطلاعات بیمارستانی، تاثیر زیادی بر موفقیت یا شکست کاربرد آن و در نهایت کیفیت مراقبت از بیمار خواهد داشت. لذا مطالعه حاضر با هدف تبیین تجارب پرستاران از به کارگیری سیستم اطلاعات بیمارستانی در بیمارستان های آموزشی شهر تبریز در سال 1396 انجام گرفته است.
روش ­ها: مطالعه حاضر با روش کیفی و با رویکرد پدیدار شناسی انجام گرفت. مشارکت کنندگان شامل 14 نفر از پرستاران بودند که با روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند. روش جمع‌آوری داده­ها مصاحبه عمیق بود. پس از اخذ رضایت آگاهانه از مشارکت کنندگان، مصاحبه ها ضبط گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش  7 مرحله­ ای کلایزی استفاده شد.
نتایج: پس از تحلیل داده‌های مطالعه در مجموع 460 کد اولیه ،10 زیردرون مایه و۲ درون مایه اصلی "نقایص ساختاری سیستم اطلاعات بیمارستانی" و "اثرات سیستم اطلاعات بیمارستانی در کارآیی مراقبت­ های پرستاری" آشکار گردید.
نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه ­ی حاضر بیانگر تاثیرات مثبت استفاده از سیستم HIS در ارتقای مراقبت­ از بیماران می ­باشد؛ با این وجود نقاط ضعفی از قبیل دوباره کاری و دور شدن از بالین و مشکلات مرتبط با سیستم نیز از سوی پرستاران استفاده کننده از سیستم HIS گزارش گردید. لذا تقویت عوامل تسهیل کننده و رفع نقایص سخت افزاری و نرم افزاری این سیستم به منظور افزایش کارآیی آن در ارتقای مراقبت ها و نیز استفاده از رایانه های قابل حمل و جیبی متصل به سیستم HISپیشنهاد می­ شود.
متن کامل [PDF 258 kb]   (1804 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/10/10 | پذیرش: 1398/12/29 | انتشار: 1399/2/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.