دوره 8، شماره 1 - ( 6-1399 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 59-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه تربیت بدنی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
چکیده:   (3522 مشاهده)
زمینه و هدف: روغن‌های حرارت دیده عمیق سمومی تولید می‌کنند که سلامتی افراد را به خطر می‌اندازند. استفاده از مکمل‌های گیاهی در کنار تمرین ورزشی می‌تواند به بهبود سلامتی کمک نماید. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین هوازی و اکتاپامین بر پروتئین HSP70 و کاسپاز3 در بافت چربی قهوه‌ای رت‌های تغذیه شده با روغن های حرارت دیده عمیق انجام شد.
روش­ ها: در یک کارآزمایی تجربی 40 سر رت نر نژاد ویستار بعد از چهارهفته تغذیه با روغن حرارت دیده عمیق در پنج گروه 8 تایی بعنوان نمونه آماری انتخاب و به طور تصادفی به گروه‌های: کنترل- مسمومیت، تمرین- مسمومیت، مکمل- مسمومیت، مکمل- تمرین- مسمومیت و کنترل- سالم تقسیم شدند. برنامه تمرینی، چهار هفته و با شدت 50 تا 65 %  VO2 maxبه صورت سه جلسه در هفته با مدت زمان 20 دقیقه بود. مکمل اکتاپامین به مدت 4 هفته و 5 روز در هفته با استفاده از دوز μmol/kg 81 به صورت تزریق درون صفاقی استفاده شد. برای بررسی پروتئینHSP70  از روش ایمنوهیستوشیمی IHC و کاسپاز3 از روش وسترن بلات استفاده شد.
نتایج: بر اساس یافته‌ها، تمرین هوازی و دریافت اکتاپامین موجب کاهش معنی دار پروتئین HSP-70 شد، گرچه تعامل آن ها اثر معنی داری بر پروتئین HSP-70 نداشت. تمرین هوازی، دریافت مکمل اکتاپامین و همچنین تعامل آن ها موجب کاهش معنی دار کاسپاز 3 شد (05/0p<).
نتیجه­ گیری: تمرین هوازی و اکتاپامین اثرات مخرب روغن‌های حرارت دیده عمیق را کاهش می‌دهند. پیشنهاد می‌گردد برای پخت غذاها از درجه حرارت کمتر از 180 درجه سانتی‌گراد و برای کاهش اثرات سموم تولید شده توسط این روغن‌ها، از تمرینات منظم هوازی و مکمل اکتاپامین استفاده شود.
متن کامل [PDF 384 kb]   (1397 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/1/14 | پذیرش: 1399/3/20 | انتشار: 1399/6/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.