دوره 9، شماره 2 - ( 7-1400 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 80-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

S S, G L E, E V M. Successful treatment of cardiac tamponade in traumatic penetrating lesion by bed side sonography in emergency department (ED): a case report tamponade treatment in ED. Journal title 2021; 9 (2) :73-80
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-936-fa.html
صدرزاده سید مجید، لطیفیان اصفهانی گلناز، وفادار مرادی الناز. درمان موفق تامپوناد در ترومای نافذ قلبی با سونوگرافی بر بالین در اورژانس: یک گزارش موردی درمان تامپوناد در اورژانس. عنوان نشریه. 1400; 9 (2) :73-80

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-936-fa.html


1- گروه طب اورژانس، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (2731 مشاهده)
زمینه و هدف: تامپوناد قلبی ناشی از افزایش تجمع مایع در ساک پریکارد و فشار بر بطن راست می باشد که در نهایت منجر به اختلال در خروجی قلب و شوک Obstructive می­گردد. تامپوناد اغلب در اثر آسیب نافذ قلبی به وجود می آید که یک اورژانس پزشکی است و اغلب مردان جوان درگیر آن می شوند. این وضعیت اغلب ناشی از اصابت گلوله ، جسم برنده و یا انفجار می باشد. در این مطالعه درمان موفق تامپوناد در ترومای نافذ قلبی با سونوگرافی بر بالین در اورژانس گزارش شده است.
معرفی بیمار: بیمار آقای 22 ساله با شکایت از آسیب نافذ به فضای بین دنده ای پنجم در سمت چپ قفسه سینه به اورژانس مراجعه کرد. بلافاصله اقدامات درمانی اولیه برای بیمار آغاز گردید. در سونوگرافی انجام شده بر بالین بیمار شواهد پریکاردیال افیوژن شدید همراه با لخته خون و فشار بر بطن راست مشاهده شد که طبق مشورت اورژانس جراحی بیمار کاندید جراحی اورژانس شد. حین آماده سازی برای انتقال به اتاق عمل و علیرغم دریافت کریستالوئید بیمار دچار افت ناگهانی فشار خون (نبض/6) شد. مجدد سونوگرافی انجام شد که تشدید تجمع مایع در فضای پریکارد همراه با کلاپس بطن راست مشاهده گردید. به همین دلیل در اورژانس تحت هدایت سونو گرافی و از فضای ساب گزیفوئید حدود 40 سی سی خون ازفضای پریکارد تخلیه گردید. پس از تخلیه خون فشار خون به 65/95 رسید و بیمار منتقل اتاق عمل گردید و در نهایت حال عمومی خوب از بیمارستان ترخیص گردید.
نتیجه­گیری: تشخیص سریع تامپوناد و توجه به علائم بیمار حتی در زمان انتقال بین بخشی در بیماران باعث نجات جان آن ها می شود.
واژه‌های کلیدی: تروما، تامپوناد، نافذ، سونوگرافی
متن کامل [PDF 332 kb]   (793 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/2/26 | پذیرش: 1400/6/16 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb