Journal title
عنوان نشریه
Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences
Medical Sciences
http://jms.thums.ac.ir
1
admin
2716-9669
2716-9669
doi
fa
jalali
1397
1
1
gregorian
2018
4
1
6
1
online
1
fulltext
fa
خاصیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز و نیسین بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شدهی ماهی شیزوتوراکس زارودنی
The effect of Cuminum Cyminum essence in preventing the growth of Listeria monocytogenes in the minced meat of Schizothorax Zarudnyi
تخصصي
Special
كاربردي
Applicable
<div style="text-align: justify;"><strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">زمینه و هدف:</span></span></strong> <span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:12.0pt;">باکتری لیستریا مونوسیتوژن یکی از مهمترین باکتری های بیماری زای منتقله از مواد غذایی بوده و در حال حاضر کنترل آن مهمترین چالش در صنایع غذایی محسوب می شود. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت اسانس زیره سبز و نیسین در کنترل رشدلیستریا مونوسیتوژن در گوشت چرخ شده ی شیزوتوراکس می باشد.</span></span><br>
<strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">روش­ها:</span></span></strong><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:12.0pt;"> آنالیز ترکیب­های تشکیل دهنده اسانس زیره سبز با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی انجام گرفت. به نمونه ­های گوشت چرخ شده، باکتری لیستریا مونوسیتوژن با لوگ 3 در هر گرم تلقیح شد، سپس تیمارهای زیره سبز و نیسین به تنهایی و یا توام به نمونه ها اضافه شد. شمارش لیستریا مونوسیتوژن در روزهای 0، 1، 3، 5، 7، 9، 11 انجام گردید.</span></span><br>
<strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">نتایج:</span></span></strong><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:12.0pt;"> نتایج نشان داد که غلظت 3 درصد اسانس دارای اثرات بازدارندگی رشد بر لیستریا بوده است. 40 میکروگرم در گرم نیسین به تنهایی و ترکیب اسانس زیره سبز و نیسین به ترتیب 1 درصد اسانس و 10 میکروگرم در گرم دارای اثرات ممانعت­کنندگی بر رشد لیستریا­ مونوسیتوژن بوده است.</span></span><br>
<strong><span dir="RTL"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">نتیجه­ گیری:</span></span></span></strong><span dir="RTL"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:12.0pt;"> نتایج نشان داد که از اسانس زیره سبز و نیسین می­ توان بعنوان یک نگهدارنده طبیعی در کنترل رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژن استفاده نمود.</span></span></span></div>
<div style="text-align: justify;"><strong><em>Background & Aim</em></strong><em>:</em> <em>Listeria monocytogenes</em> is one of the main food-borne bacterial pathogens and its control is currenly considered as the most important challenges in food industry. This study was aimed to investigate the effect of <em>Cuminum cyminum</em> essence and Nisin in preventing the growth of Listeria monocytogenes in the minced meat of <em>Schizothorax zarudnyi</em>.<br>
<strong><em>Methods</em></strong><strong>:</strong> The analysis of the main components of <em>Cuminum cyminum</em> essence was achieved using Gas chromatography–mass spectrometry (GC-MS). Further, 10<sup>3</sup>CFU/g of <em>Listeria monocytogenes</em> was inoculated in minced meat of <em>Schizothorax zarudnyi</em>. Then the essence of <em>Cuminum cyminum</em> and nisin were added to the samples separately or in combination. Listeria monocytogenes was counted on days 0, 1,3,5,7,9,11.<br>
<strong><em>Results</em></strong>: The results showed that a concentration of 3% of <em>Cuminum cyminum</em> essence had growth preventing effect on <em>Listeria monocytogenes</em>. Fourtry micrograms of Nisin alone, and the combination of <em>Cuminum cyminum</em> essence (1%) and nisin (10 micrograms) had growth preventing effects on Listeria monocytogenes.<br>
<strong><em>Conclusion</em>:</strong> The results demonstrated that <em>Cuminum cyminum</em> essence may be suitable as a natural preservative for controlling the growth of <em>Listeria monocytogenes</em>.</div>
لیستریا مونوسیتوژن, زیره سبز, نیسین, شیزوتوراکس زارودنی
Cuminum cyminum essence, Listeria monocytogenes, Schizothorax zarudnyi
27
36
http://jms.thums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-120-3&slc_lang=fa&sid=1
Rahnama
M
محمد
رهنما
dr_m_rahnama@yahoo.com
10031947532846008259
10031947532846008259
Yes
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
Noorijangi
A
افسانه
نوری جنگی
hajinejad@gmail,com
10031947532846008260
10031947532846008260
No
Department of fisheries products Processing, Zahak fisheries office, Sistan and Baluchestan, Iran
واحد فراوری محصولات شیلاتی، اداره شیلات شهرستان زهک، سیستان و بلوچستان، ایران
Alipour Eskandani
M
مجید
علیپور اسکندانی
hajinezhad@gmail.com
10031947532846008261
10031947532846008261
No
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران