دوره 11، شماره 1 - ( 4-1402 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 60-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (859 مشاهده)
زمینه و هدف: یک وضعیت پیچیده، مبهم و غیرقابل پیش‌بینی مانند کووید-19 تأثیر عمیقی بر سلامت جسمی و روانی بیماران و خانواده‌هایشان دارد. با توجه به عدم قطعیت این بیماری، بررسی تجربه عدم قطعیت بیماری در مبتلایان، برای مدیریت بهتر این بیماری ضروری است. لذا این مطالعه با هدف تبیین تجربه عدم قطعیت بیماری در مبتلایان به کووید 19 انجام شد.
روش ­ها: مطالعه کیفی با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی توصیفی- تفسیری و گام‌های ون‌منن اجرا شد. نمونه‌گیری بصورت هدفمند آغاز و تا اشباع داده‌ها ادامه یافت. داده‌ها با استفاده از مصاحبه‌های عمیق نیمه‌ساختاریافته گردآوری گردید. برای آنالیز داده ها از رویکرد شش مرحله‌ای پدیدارشناسی تفسیری "ون منن" استفاده شد.
نتایج: اشباع داده‌ها با ورود 17 شرکت‌کننده صورت گرفت. 2 تم و 4 طبقه استخراج شد: مضمون معنای عدم قطعیت در کووید 19؛ محصور در زنجیره‌های تنش و تألم، تشدیدکننده‌های هجمه عدم قطعیت) و پاسخ به عدم قطعیت کووید 19؛ توسعه تجارب و رشد فردی و تکاپو برای تسلی درونی.
نتیجه­ گیری: عدم قطعیت بیماری درمیان مبتلایان به کووید 19، بصورت یک تجربه ناخوشایند روانشناختی است و با درگیری عواطف همراه است. با این همه در درون همین عدم قطعیت، بیماران با راهبردهای مختلف معنوی و روانی-اجتماعی سعی در حفظ امید به آینده دارند.
متن کامل [PDF 322 kb]   (643 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/3/31 | پذیرش: 1402/4/20 | انتشار: 1402/5/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.