دوره 2، شماره 3 - ( 7-1393 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Foroozandeh M, Bigdeli M, Rahnema M. The effect of hydroalcoholic extract of Origanum vulgare on blood brain barrier (BBB) permeability and neurologic deficits in rat stroke model’. Journal title 2014; 2 (3) :1-9
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-186-fa.html
فروزنده میثم، بیگدلی محمدرضا، رهنما مهدی. بررسی اثر پیش تغذیه ای عصاره ی هیدروالکلی گیاه مرزنجوش (Origanum vulgare ) بر میزان نفوذپذیری سدخونی- مغزی و نقص های نورولوژیکی در مدل سکته ی مغزی موش صحرایی. عنوان نشریه. 1393; 2 (3) :1-9

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-186-fa.html


چکیده:   (9106 مشاهده)

  زمینه و هدف: آنتی اکسیدان های طبیعی باعث افزایش قدرت آنتی اکسیدان های پلاسما و کاهش ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان، بیماری های قلبی و سکته ی مغزی می شوند. به همین دلیل، در این مطالعه ما به بررسی اثر عصاره ی مرزنجوش بر ن فوذپذیری سدخونی-مغزی و نقص های نورولوژیک ناشی از سکته مغزی خواهیم پرداخت.

  مواد و روش ها: در این مطالعه ی تجربی 35سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 5 گروه (n=7 ) تقسیم شدند. گروه کنترل که آب مقطر و سه گروه دیگر عصاره ی هیدروالکلی مرزنجوش را به ترتیب با دوزهای 75،50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم، به صورت خوراکی توسط گاواژ و به مدت روز 30 دریافت کردند وگروه شم که تیمار و القای ایسکمی در آنها صورت نگرفت. 2 ساعت بعد از آخرین گاواژ چهار گروه اول، به مدت 60دقیقه تحت جراحی شریان مغزی میانی ( Middle Cerebral Artery Occlusion- MCAO) قرار گرفتند و میزان نفوذپذیری سدخونی-مغزی و نقص های نورولوژیکی در آنها بررسی شد.

  یافته ها: بررسی ها نشان داد که عصاره ی مرزنجوش در هرسه دوز 50، 75 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم، سبب کاهش میزان نفوذپذیری سد خونی-مغزی و امتیاز نقص های نورولوژیک می شود( p<0.05 ).

  نتیجه گیری : به نظر می رسد که عصاره ی مرزنجوش به دلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی موثر اثر حفاظتی در سکته ی مغزی داشته باشد.

متن کامل [PDF 788 kb]   (2788 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/9 | پذیرش: 1394/10/13 | انتشار: 1394/12/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb