جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ایزدی

حسین ایزدی راد، غلامرضا مسعودی، ایرج ضاربان، مهناز شهرکی پور، خیرمحمد جدگال،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف:بیماری فشار خون بالا یکی از علل اصلی مرگ  و میر در سطح بین المللی می باشد که سالیانه هزینه های سنگینی را بر اقتصاد بهداشت جهانی تحمیل می نماید. هدف این مطالعه بررسی تاثیر آموزشمبتنی بر مدل بزنف برکنترل بیماری  فشار خون بود.

روش بررسی:در این مطالعه نیمه تجربی، مطالعه بر روی۱۵۸بیمارزن مبتلا به پرفشاری خون که از مراقبت های بهداشتی  خانه های بهداشت استفاده می کردند، انجام شد.روش نمونه گیری، بصورت چند مرحله ای بود . در مرحله اول ۲۰ خانه بهداشت بصورت تصادفی انتخاب و سپس به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. سپس در هر گروه تعداد ۷۹ بیمار زن بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه ای بود که روایی و پایایی آن با نظر متخصصین و ضریب آلفای کرونباخ  مورد تایید قرار گرفته بود. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از آزمون های توصیفی و تحلیلی در نرم افزار۱۶SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها:میانگین سنی گروه مداخله و کنترل به ترتیب۱۳/۱۳±۰۵/۶۲ و۱۷/۱۳±۲۵/۶۳ بود.مشاهدات نشان دادند که میانگین فشار خون سیستولیک در گروه مداخله آموزشی از۶۷/۱۳۹به ۷۳/۱۲۴ میلیمتر جیوه و فشار خون دیاستولیک از۸۸/۸۵ به ۲۷/۸۰ میلی متر جیوه به صورت معنی دار آماری کاهش یافته بود(۱۰۰/۰p<).فاکتور قادرکننده با تاثیر ۳۲۹/۰ بین سازه های مدل، قویترین پیش بینی کننده میزان فشار خون بود.

نتیجه گیری:برنامه آموزشی مبتنی بر مدل بزنف نسبت به آموزش های رایج نتایج بهتری را در کنترل بیماری فشار خون ارائه نموده است.


محمد رضا لشکری زاده، محمد رضا بذرافشان، علی ایزدی، فاطمه السادات حسینی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: بدخیمی­های معده به عنوان چهارمین سرطان شایع در جهان مطرح می ­باشند. با آن­که بیان بیش از اندازه ژنHER۲/neu  در بسیاری از سرطان­ ها با پیشگویی ضعیفی همراه است اما اطلاعات اندکی در رابطه با تکثیر ژنHER۲  در سرطان معده با تکنیکMLPA  در دسترس است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان فراوانی موتاسیون­ های حاصل از مضاعف شدگی ژن HER۲/neu با استفاده از تکنیک MLPA در بیماران مبتلا به سرطان معده می­ باشد.

روش بررسی: در این مطالعه­ ی توصیفی تعداد ۶۰ نمونه بلاک بافتی بیماران مبتلا به سرطان معده با سابقه اندوسکوپی یا جراحی، بین سال­های ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۱ در مرکز بهداشتی–درمانی افضلی پور کرمان از نظر جهش­ های حذف و اضافه در ژن HER۲/neu بررسی شدند.

نتایج: ۷۳,۳ درصد از نمونه‌های مورد مطالعه متعلق به مردان و ۲۶.۷ درصد زنان بودند. میانگین سنی نمونه­ های مورد بررسی ۶۲.۷۱ سال بود. به طور کلی فراوانی مضاعف شدگی ژن HER۲ در بیماران در سطح پایین ۱۰ درصد و در سطح بالا ۳/۳۳ درصد بود.

 نتیجه گیری: بطور کلی میزان فراوانی مضاعف شدگی ژن HER۲/neu در مردان بیشتر از زنان بوده، با این حال پیشنهاد می ­گردد پژوهش­های بیشتری در این زمینه بعمل آید.


زهرا جعفرپور، محسن قماشلویان، محمد فلاحتی، شاهرخ ایزدی، زهرا جبل عاملی، سمیه برزنونی، مصطفی شیخ الطائفه، محمدعلی محقق،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: کریپتوسپوریدیوم یک انگل کوکسیدیایی مشترک بین انسان و دام می­باشد که به عنوان یک عامل ایجاد کننده اسهال­ های شدید در انسان و دام­ ها در سراسر دنیا شناخته می­ شود. این مطالعه در جهت ارزیابی میزان آلودگی خاک مناطق مختلف تبریز به اووسیست کریپتوسپوریدیوم طراحی شده است.
روش­ ها: در این مطالعه مقطعی، ۲۶۰ نمونه خاک به صورت نمونه گیری طبقه ای از مناطق مختلف شهر تبریز جمع آوری گردید. نمونه­های خاک مورد آزمایش شناورسازی به روش شکر اشباع و رنگ آمیزی زیل نلسون قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از نرم ­افزار SPSS و آزمون آماری کای دو استفاده گردید. در تمام آزمون ها احتمال معنی­ داری کمتر از ۰/۰۵، به عنوان سطح معنی ­داری در نظر گرفته شد.
نتایج: اووسیست کریپتوسپوریدیوم در ۴۸ (۱۸/۵%) از ۲۶۰ نمونه خاک مشاهده گردید. هیچ ارتباط معناداری بین ۱۰ منطقه شهر و آلودگی بین اماکن مورد مطالعه از نظر حضور کریپتوسپوریدیوم مشاهده نشد (۰۵/۰p>). بیشترین میزان آلودگی در میادین شهر و حیاط منازل (۲۳/۳%) و کمترین آلودگی در مدارس ابتدایی (۱۲/۵%) مشاهده گردید.
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، آلودگی بالای خاک با انگل کریپتوسپوریدیوم در تبریز، باید به عنوان یک مشکل بهداشتی جدی به خصوص در کودکان و افراد با نقص سیستم ایمنی در نظر گرفته شود. خاک مناطق ۱ و ۸ تبریز می تواند به عنوان یک منبع بالقوه آلودگی به انگل کریپتوسپوریدیوم، در نظر گرفته شود.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb