جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای حیدریان

حسین ابراهیمی پور، علی اصغر کیادلیری، مهدی یوسفی، حمید حیدریان میری، علیرضا رضازاده، ارمان اریافر، حسین تیره، زهرا کیوانلو،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: حوادث ترافیکی دومین علت مرگ در جهان می ­باشد که هزینه زیادی به اقتصاد کشورها وارد می نماید. مطالعه حاضر با هدف تعیین بهره‌وری از دست‌رفته در مصدومین حوادث ترافیکی مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۹۶ انجام شد.
روشها: این مطالعه تحلیلی- مقطعی بر روی ۵۵۱ فرد مصدوم که به طور تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند ، انجام شد. برای برآورد بهره وری از دست­رفته، از پرسشنامه سلامت و نیروی کار بر اساس رویکرد سرمایه انسانی استفاده شد. داده ها از واحد مدیریت اطلاعات بیمارستان و به طریق تماس تلفنی گرد آوری و سپس با استفاده از رگرسیون چندکی تحلیل شد.
نتایج: میانگین و انحراف معیار بهره‌وری از دست‌رفته مصدومین در سه ماه بعد از تصادف ۲۵/۲۱±۱۸/۸۱ میلیون ریال (۶۶۹/۶±۴۹۹/۶ دلار) بود. بهره‌وری از دست‌رفته با تفاوت قابل توجهی به ترتیب در مردان ۲۵/۷۵±۲۰/۹۳ میلیون ریال و گروه سنی ۳۵-۲۵ سال ۲۹/۷۹±۲۲/۱۰ بیشتر از سایر گروه‌ها بود. براساس نتایج رگرسیون، در بین گروه‌های آسیب، بهره وری از دست‌رفته تحت تاثیر طبقه آسیب به شکم ،کمر ،نخاع کمری و لگن بود.
نتیجه‌گیری: بررسی هزینه غیرمستقیم حوادث ترافیکی می تواند در تصمیم‌گیری‌های بهداشت عمومی مفید باشد. با اندازه گیری و مقایسه هزینه این بیماری در جامعه، می‌توان به تصمیم گیرندگان مراقبت های بهداشتی کمک کرد تا سیاست ها و مداخلات مراقبت‌های بهداشتی را تنظیم و اولویت بندی کنند.
بهمن رحیمی اسبویی، آیت الله نصرالهی عمران، آرونا چابرا، زهرا اسدالهی، پیمان حیدریان،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: هیداتیدوزیس یکی از مهمترین بیماریهای انگلی و شایع در ایران است. تاکنون درمـان مشـخص و مطمئنی برای این بیماری ثبت نشده است، این مطالعه با هدف بررسی اثـر ضـدانگلی گیـاه اناریجـه بـر رو ی مرحلـه پروتواسکولکس انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس در شرایط برونتنی انجام شد.
روشها: گیاه اناریجه از مناطق جنگلی استانمازندران جمع آوری و با استفاده از روش ماسیراسـیون و الکـل متـانول عصارهگیری انجـام و عصـاره هـا در غلظـت هـای ۵۰ ،۱۰۰ ،۲۰۰ ،۴۰۰ و ۸۰۰ میکروگـرم بـر میلـی لیتـر تهیـه شـد. پروتواسکولکس انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس از کبد، طحال و ریه گوسفندی جدا شد. غلظتهای مختلـف داروئـی در کنار داروی آلبندازول بعنوان کنترل مثبت در پلیتهای ۹۶ خانه به همراه پروتواسکولکس ها بـه مـدت ۶ ،۱۲ ،۲۴ و ۴۸ ساعت انکوبه و در نهایت میزان زنده مانی انگل با استفاده از رنگآمیزی حیاتی ائوزین ۰۱/۰ بررسی شد.
نتایج: برطبق یافته ها، با افزایش غلظتدارو و افزایش زمان انکوباسیون میـزان زنـدهمـانی پروتواسـکولکس هـا بطـور معنیداری کاهش مییابند. غلظت ۲۰۰ میکروگرم بر میکرولیتر از عصاره متانولی گیاه بعنوان مناسبترین دوز مصـرفی بود که بعد از ۴۸ ساعت ۱۰۰ درصد پروتواسکولکسها را از بین برد. همچنین نتایج تست MTT نشان داد که عصاره متانولی گیاه حتی در غلظت ۱۶۰۰ میکروگرم بر میلیلیتر هیچگونه سمیتی بر روی رده سلولی HeLa نداشته است.
نتیجه گیری: نتایج نشانداد که گیاه اناریجـه دارای خاصـیت اسـکولکس کشـی مناسـب مـی باشـد و پـس از انجـام آزمایشات تکمیلی و تائیدی میتواند بعنوان درمان طبیعی ضدانگلی مورد استفاده قرار گیرد..

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb