جستجو در مقالات منتشر شده


۱۲ نتیجه برای خادم

سید حسین خادمی، نرگس رزم آرا، رضا جلائیان، رضا باقری،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: کنترل درد بعداز جراحی توراکس یک مشکل عمده است. درد بعداز عمل، سبب آتلکتازی، هیپوکسمی، عفونت ریه وآسیب دائمی ریه می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر بی دردی بوپی واکایین (IP) جهت کنترل درد بعد از توراکوتومی می باشد.

روش بررسی: این پژوهش به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور آینده نگر بر روی سی بیمار کاندید جراحی الکتیو توراکوتومی پوسترولترال انجام گردید. بیماران در دو گروه پانزده نفره تقسیم گردیده و سپس  هر ۴ ساعت به مدت ۲۴ ساعت محلول مورد مطالعه (بوپی واکائین ۵/۰ % یا نرمال سالین) را به صورت اینترپلورال دریافت نمودند. تمامی بیماران جهت کنترل بهتر درد، یک میلی گرم  مرفین هر پنج دقیقه توسط سیستم PCA (کنترل دوز توسط بیمار) دریافت نمودند. ارزیابی شدت درد توسط نمره دهی مقایسه ای بینایی (VAS) و میزان نیاز به مورفین از طریق PCA  انجام گردید.

یافته ها: تفاوتی بین دو گروه از جهت میانگین مصرف مرفین وجود نداشت. میانگین شدت درد بر اساس مقایسه VAS   دردوگروه مشابه بود. بعداز تجویز محلول اینترپلورال (هم بوپی واکائین و هم سالین) شدت درد در بیماران کاهش یافت که کاهش درد توس تزریق اینتراپلورال بوپی واکائین مشابه اثر پلاسبو (نرمال سالین) بود .هرچند تکنیک بی درد اینتراپلورال در گاهش درد بیمارانی که توراکوتومی پوسترولترال شده اندموثر نمی باشد اما جنس وBMI  در میزان شدت درد بعداز عمل تأثیر داشتند . بیماران زن و افراد با وزن بیشتر از شدت درد بالاتر برخوردار بودند. اگرچه اهمیت بالینی این نتیجه ارزش اندکی دارد.

 

نتیجه گیری: تأثیر تکنیک بی دردی رژیونال اینترپلورال در کاهش شدت بعد از عمل بیماران توراکوتومی مورد اختلاف نظر است. این مطالعه بیانگر فقدان مفید بودن آنالژزی اینتر پلورال در کنترل درد بعد از توراکوتومی است.


نازنین شماعیان رضوی، صدیقه عباسپور، سید حسین خادمی، اکرم فرهادی فر،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: رحم جایگزین یکی از روش های بحث انگیزدردرمان ناباروری است که بکارگیری آن لازمه شناسایی میزان آگاهی عموم جامعه و افرادی است که به نوعی با ناباروری ارتباط دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی دیدگاه رشته های مختلف علوم پزشکی در مورد روش درمانی رحم جایگزین انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است جمعیت مورد مطالعه آن را گروه های مختلف علوم پزشکی شامل پزشکان متخصص ،پزشکان عمومی ،ماما،پرستار و اعضای هیأت علمی تشکیل دادند. نمونه گیری به روش نمونه گیری در دسترس انجام گرفت ،حجم نمونه ۱۷۵ نفر تعیین گردید. ابزار گردآوری دادها پرسشنامه محقق ساخته است که اعتبار علمی پرسشنامه با استفاده از روش اعتبار محتوی بدست امد و پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ به میزان ۹۴/۰ برآورد شد.
یافته ها :تعداد افراد شرکت کننده در این مطالعه ۱۷۵ نفر با میانگین سنی ۵۷/۷±۴۳/۳۱ سال بود۱۳۱ نفر (۷۴,۹%) از افراد شرکت کننده در مطالعه اطلاعاتی در ارتباط با روش رحم جایگزین بعنوان یکی از درمان های ناباروری اطلاع داشتند ، در این مطالعه ۹۵ نفر (۵۴.۳%) انگیزه مالی و ۱۰ نفر (۵.۷%)انگیزه خیر خواهانه و ۵۸ نفر (۳۳.۱%) انگیزه مالی و خیر خواهانه توام با هم را دلیل مادر جایگزین شدن می دانستند. در ارتباط با خصوصیات مادر جایگزین ،۶۲% وضعیت خانوادگی مناسب مادر جایگزین و ۶۸% وضعیت روان شناختی مناسب و ۶۸% وضعیت جسمانی مناسب و ۳۹% وضعیت مناسب مالی و ۶۸% عدم اعتیاد مادر به مواد مخدر و ۶۵% عدم اعتیاد همسر مادر جایگزین و ۵۷% سن مناسب مادر را جزئ خصوصیات حائز اهمیت بیان نمودند.
نتیجه گیری:  کادر علوم پزشکی دارای دیدگاه مثبتی نسبت به روش درمانی رحم جایگزین بودند ولی از مبانی اخلاقی ،فقهی و حقوقی این روش درمانی اطلاع چندانی نداشتند.


محسن کشاورز، حسین خادمی، نازنین شماعیان رضوی، صدیقه عباسپور،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در سال ۱۳۹۲ انجام گرفته است.

روش برررسی: جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی (تعداد ۳۲۹ نفر) می‌باشد که با از استفاده از روش سرشماری کامل بررسی شدند. داده‌ها از طریق دو پرسشنامه کیفیت زندگی کاری  و تعهد سازمانی گردآوری شدند.

یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد (۵۶/۰= r). همچنین میزان کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان به طور معنی‌داری بالاتر از میانگین و رضایت‌بخش بود. از دیگر یافته‌های این پژوهش رابطه معنی‌دار بین کیفیت زندگی کاری و تعهد عاطفی (۵۸/۰= r) و نیز رابطه معنی‌دار بین کیفیت زندگی کاری و تعهد هنجاری (۵۳/۰= r) بود. اما نتایج نشان داد که بین کیفیت زندگی کاری و تعهد مستمر کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی رابطه معنی‌داری وجود نداشت (۲۲/۰= r). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که از بین مؤلفه‌های کیفیت زندگی کاری، پرداخت منصفانه و کافی بیشترین قابلیت پیش‌بینی تعهد سازمانی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی را داراست.

نتیجه گیری: برنامه‌های کیفیت زندگی کاری می تواند اعتماد و توانایی حل مسئله کارکنان را افزایش دهد و در نتیجه رضایت شغلی و تعهد سازمانی آنها را ارتقاء بخشند.


هادی علیزاده سیوکی، هاشم حشمتی، حسین خادمی، نازنین شماعیان رضوی، علی خلفی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: رشد و تکامل مطلوب کودکان در گرو تغذیه‌ی صحیح و عادات غذایی مناسب است. اگر تغذیه کودک مناسب و برنامه‌ی غذایی وی مطلوب باشد، سلامتی کودک تأمین می‌شود. توجه به تغذیه کودکان از این جهت حائز اهمیت است که حساس‌ترین و آسیب‌پذیرترین گروه اجتماع را در مقابل سوء تغذیه و کمبود غذا تشکیل می‌دهند. این مطالعه جهت تعیین سطح دانش و منافع درک شده و موانع درک شده ی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه در رابطه با مصرف صبحانه و میان وعده در سال تحصیلی۹۲ انجام گرفته است.

روش بررسی: در این تحقیق نیمه تجربی ۱۸۰ نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه وارد مطالعه شدند. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با کمک نرم افزار SPSS و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: در این مطالعه ۶/۴۵ درصد دانش آموزان و ۵/۲۵ درصد آنها تقریباً هر روز صبحانه مصرف می کردند.نتیجه‌ی آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین آگاهی و رفتار دانش آموزان رابطه‌ی همبستگی متوسط و مثبت و بین موانع درک شده و رفتار رابطه‌ی همبستگی مثبت وجود دارد ولی این رابطه بین منافع  درک شده و رفتار مشاهده نشد .

نتیجه گیری: با توجه به اهمیت دوران کودکی در پیشرفت، تکامل و سلامت کودک، آموزش های مناسب و گسترده تر، ضامن نسلی سالم و کارآمد خواهد بود. و با عنایت به پایین بودن درصد دانش آموزانی که در این مطالعه هر روز صبحانه و میان وعده مصرف می کردند، استفاده از برنامه های آموزشی مدون بر اساس مدلهای تغییر رفتار که باعث ارتقاء رفتارهای تغذیه ای در دانش آموزان شود ضروری به نظر می رسد.


حمیده جعفری، رباب لطیف ن‍‍ژاد رودسری، علی تقی پور، نیره خادم غائبی، سعید ابراهیم زاده،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از گام‌های مهم در شناخت مشکلات افراد ناباروری که تنها راه درمانی آن­ها استفاده از روشهای اهدایی کمک باروری است، بررسی آگاهی و نگرش آن‌ها پیرامون این روش‌ها است. مطالعات اندکی در این زمینه انجام شده است. این مطالعه با هدف مقایسه آگاهی و نگرش زوج‌های نابارور گیرنده و غیر‌گیرنده روش‌های اهدایی کمک باروری مرکز ناباروری مشهد انجام گردید.

روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است که بر روی ۱۱۵ زوج نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری منتصریه مشهد به روش نمونه‌گیری در دسترس انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های روا و پایای سنجش آگاهی و نگرش نسبت به روش‌های اهدایی کمک باروری، جمع‌آوری و با استفاده از آزمون‌های آماری تحلیل گردید.

نتایج: بین نگرش و آگاهی دو گروه گیرنده و غیرگیرنده نسبت به روش‌های اهدایی کمک باروری اختلاف معنی‌داری وجود داشت (۰,۰۰۰=P)، به‌طوری‌که زنان و مردان گیرنده نگرش مثبت‌تر و آگاهی بیشتری نسبت به این روش‌ها داشتند.  همچنین بین نگرش دو گروه نسبت به محرمانه ماندن فرآیند اهداء (۰,۰۱۵=P)، استفاده از تخمک اهدایی (۰,۰۰۲ =P)، جنین اهدایی (۰,۰۰۰=P)، رحم جایگزین (۰,۰۰۲ =P)، نگرش عمومی (۰,۰۰۱ =P)، اهمیت فرزندآوری (۰,۰۱=P)، و وابستگی ژنتیک (۰,۰۱۷=P) اختلاف معنی‌داری وجود داشت.

نتیجه‌گیری: براساس یافته ها برغم اینکه گروه گیرنده در مقایسه با گروه غیرگیرنده آگاهی بیشتری نسبت به روش های اهدایی کمک باروری داشتند، اما برخلاف گروه غیرگیرنده نگرش آن‌ها تحت تاثیر آگاهی آن ها نیست این موضوع می تواند با توجه به موقعیت خاص گروه گیرنده ناشی از عوامل متعددی از جمله باورهای فرهنگی- اجتماعی باشد. لذا مدیریت این عوامل در راستای کاهش فشارهای روانی ناشی از انتخاب این روش‌‌ها در زوجین گیرنده بستر مناسبی را برای تصمیم‌گیری منطقی در هر دو گروه فراهم می‌سازد.


رحمان سوری، نیکو خسروی، هانیه یزداندوست بایگی، حسین خادمی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: فعالیت‌های هوازی نقش مهمی در بهبود مقاومت به انسولین در افراد چاق مبتلا به دیابت نوع دو دارد. با آن­که وضعیت تمرین هوازی و به‌ویژه شدت آن عامل مهمی درکاهش مخاطرات بیماران دیابتی است، اما اطلاعات اندکی در این زمینه در دسترس است. لذا این پژوهش با هدف مقایسه­ی دو نوع تمرین هوازی با شدت­های مختلف بر سطوح ویسفاتین و RBP۴ سرمی در زنان چاق دیابتی نوع دو انجام شد.

روش­ ها: این مطالعه به روش نیمه تجربی و بر روی ۲۴ نفر از بیماران دیابتی که فعالیت بدنی منظمی در طول هفته نداشتند، انجام شد. نمونه­های مورد پژوهش به صورت در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه ۸ نفره شامل دو گروه مداخله (گروه با تمرینات تداومی پرشدت و گروه با تمرینات تداومی کم شدت) و یک گروه کنترل تقسیم شدند. گروه‌های مداخله تمرینات را ۳ روز در هفته به مدت ۱۶ هفته دریافت نمودند. گروه کنترل هیج مداخله ای را در این مدت دریافت نکردند.

نتایج: تمرینات پرشدت تناوبی بر میزان ویسفاتین و RBP۴ سرمی در افراد دیابتی نوع دو تاثیر معنی­داری نداشت (۰,۰۵p>)، اما بر میزان انسولین و مقاومت به  آن موثر بود (۰,۰۵>p). همچنین یافته­ها نشان داد ۱۶ هفته تمرین کم شدت تداومی بر میزان ویسفاتین،  RBP۴و مقدار انسولین تاثیر معنی­داری ندارد (۰,۰۵p>).

نتیجه­ گیری: فعالیت بدنی هوازی بهبود فاکتورهای خونی را برای بیماران دیابتی نوع دو در پی دارد و باعث کنترل قند خون و بهبود مقاومت به انسولین می­شود. همچنین توجه به این نکته لازم است تفاوت بارزی میان شدت­های مختلف تمرین هوازی دیده نشد. 


رحمان سوری، هانیه یزداندوست، زهرا مسیبی، سید حسین خادمی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: رتینول متصل به پروتئین ۴ (RBP۴) به عنوان یک آدیپوکاین در تنظیم عملکرد انسولین و متابولیسم گلوکز شرکت دارد. افزایش سطح سرمی رتینول متصل به پروتئین ۴ موجب بروز اختلال در تحمل گلوکز و نیز مقاومت به انسولین می‌گردد. تمرینات ورزشی سبب بهبود حساسیت‌پذیری به انسولین می‌شود. اما هنوز تاثیر تمرین قدرتی بر رتینول متصل به پروتئین ۴ در بیماران دیابتی و مقایسه آن با تمرین استقامتی مشخص نشده است. این پژوهش با هدف بررسی اثر تمرینات ورزشی بر سطوح رتینول متصل به پروتئین ۴ سرمی و میزان مقاومت به  انسولین در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد.

روش‌ها: این مطالعه به روش نیمه تجربی و با مشارکت ۲۳ نفر از بیماران دیابتی نوع ۲ انجام شد. واحد‌های مورد پژوهش به صورت در دسترس انتخاب و به ۲ گروه تجربی ۸ نفره با تمرین استقامتی و قدرتی و نیز یک گروه کنترل ۷ نفره تخصیص داده شدند. برنامه تمرین استقامتی با شدت (۵۰ تا۷۰ درصد) حداکثر ضربان قلب و تمرین قدرتی با شدت (۶۰ تا۷۰ درصد ۱RM) به مدت ۱۰ هفته ۳ روزه اجرا شد. نمونه‌های خونی در حالت ناشتا از همه مشارکت‌کنندگان به منظور ارزیابی سطح سرمی رتینول متصل به پروتئین ۴ و انسولین خون گرفته شد.

نتایج: میانگین و  انحراف معیار سنی واحد‌های مورد مطالعه ۳±۵۰ سال بود. بعد از مداخله مقادیر  رتینول متصل به پروتئین ۴ در گروه با تمرینات قدرتی در مقایسه با گروه با تمرینات استقامتی کاهش معناداری یافت (۰,۰۳P=). همچنین سطوح سرمی گلوکز، بعد از مداخله در هر دو گروه تجربی کاهش معناداری داشت (۰,۰۵>p).

 نتیجه‌گیری:کاهش مقادیر  رتینول متصل به پروتئین ۴ با کاهش درصد چربی بدن همراه است و تمرین قدرتی باکاهش درصد چربی بدن سبب کاهش سطوح رتینول متصل به پروتئین ۴،کاهش گلوکز و بهبود حساسیت به انسولین می‌شود.


ارشید یوسفی اوروند، زهرا مشکات، فرزاد خادمی، علی شمس آذر، زهرا احمدی پور،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: انتروکوک‌ها کوکسی های گرم مثبت، از مهمترین پاتوژن‌های انسانی بوده و عامل عفونت‌های بیمارستانی و اکتسابی از جامعه محسوب می‌شوند و مقاومت ذاتی به تعدادی از عوامل ضد میکروبی دارند. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی انتروکوک‌های جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی قاﺋم دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.

روش‌ها: در مجموع ۱۱۰ ایزوله انتروکوکی از فروردین تا مهر سال ۹۴ از بیمارستان آموزشی قاﺋم دانشگاه علوم پزشکی مشهد جمع‌آوری شد. سپس تعیین حساسیت ایزوله‌ها نسبت به ۱۰ آنتی‌بیوتیک منتخب به روش دیسک دیفیوژن (MDDM) انجام شد.

نتایج: مقاومت سویه‌های انتروکوکی به آنتی‌بیوتیک‌های ونکومایسین، پنی‌سیلین، سفتریاکسون، اریترومایسین، آمپی‌سیلین، آموکسی‌سیلین، سیپروفلوکساسین، جنتامایسین، نالیدیکسیک اسید و کوتریموکسازول به ترتیب ۴/۵ درصد، ۵/۵۴ درصد، ۷۰ درصد، ۷۹ درصد، ۸/۴۱ درصد، ۵/۳۵ درصد، ۸/۷۱ درصد، ۴/۶۵ درصد، ۸۹ درصد، ۸/۷۱ درصد بود. در این مطالعه (۶/۸۳ درصد) ۹۲ ایزوله مربوط به نمونه ادرار و (۳/۱۶ درصد) ۱۸ ایزوله مربوط به نمونه‌های مختلف (۷ ایزوله از خون، ۱ ایزوله از مایع مغزینخاعی، ۳ ایزوله از زخم و ۷ ایزوله از ترشحات) بود. ایزوله‌های باکتری از (۵۱ درصد) ۵۶ نفر مرد و (۴۶ درصد) ۵۴ نفر زن جداسازی شد.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، درصد قابل توجهی از سویه‌های انتروکوکی مقاومت بالایی به آنتی‌بیوتیک‌های نالیدیکسیک اسید، اریترومایسین، سیپروفلوکساسین، کوتریموکسازول و سفتریاکسون را نشان می‌دهند. بنابراین، استراتژی‌های درمانی مناسب برای کنترل و جلوگیری از گسترش گونه‌های مقاوم مورد نیاز است.


ملیحه پاشیب، رضا ترجمان پرشکوه، فاطمه سادات مصطفوی، سید حسین خادمی، امید عباسی، علی خلفی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از دلایل شایع در سزارین انتخابی، ترس مادر از درد زایمان است، از این رو برای کاهش آمار سزارین به زایمان بیدرد توجهی ویژه شده است. این تحقیق با هدف مقایسه تاثیر دو روش  تزریق زیر جلدی آب مقطر و تزریق وریدی فنتانیل بر شدت درد، طول و رضایتمندی از زایمان انجام گرفت.

روشها: در این کارآزمایی بالینی ۱۰۰ زن باردار در مرحله اول زایمان به صورت تصادفی به دو گروه ۵۰ نفره بیحسی با تزریق آب مقطر و بیحسی با تزریق فنتانیل مورد بررسی قرار گرفتند. شدت درد ناحیه تحتانی کمر قبل و دقایق ۱۰، ۴۵ و ۹۰ بعد از مداخله در دو گروه اندازه گیری گردید. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه، فرم ثبت اطلاعات مقیاس دیداری درد و پرسشنامه رضایت‌سنجی بود. تحلیل داده‌ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ انجام شد.

نتایج: میانگین سنی شرکت کنندگان در گروه بی‌حسی با تزریق آب مقطر و تزریق فنتانیل به ترتیب۲۳/۵۴ و ۲۴/۴۶ سال بود. شدت درد دقیقه ۴۵ بعد از مداخله و همینطور طول زمان مرحله اول زایمان در گروه بی‌حسی با آب مقطر به طور معناداری کمتر از گروه بی‌حسی با فنتانیل بود (۰/۰۵>P)؛ در حالی که میزان رضایت از زایمان در گروه بی‌حسی با آب مقطر بیشتر از گروه بی‌حسی با فنتانیل بود (۰/۰۰۶=P).

نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد بی‌حسی با آب مقطر در مقایسه با فنتانیل در زنان مراجعه کننده جهت زایمان طبیعی از رضایت بیشتری در بین مادران برخوردار است. همچنین بررسی های بیشتری در این زمینه پیشنهاد می‌گردد.


سید حسین خادمی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف:
بلوک سمپاتیک کمری در دردهای با منشاء سمپاتیک اندام تحتانی بکار میرود. کوزالژی یا سندرم درد پیچیده ناحیه ای نوع دو (CRPS type ۲) جزو سندرم های درد وابسته به فعالیت سمپاتیک محسوب می شود. درمان درد کوزالژِی بخصوص در بیماران با وابستگی به داروهای مخدری بسیار مشکل است .در بررسی مطالعات گزارشی مبنی بر کاربرد مداخلات درد در بیماران با وابستگی به داروهای مخدری پیدا نشد لذا در این مطالعه  تجربه کاربرد بلوک سمپاتیک کمری روی درد مزمن و مقاوم بدرمان کوزالژی (CRPS type ۲) در بیمار با وابستگی شدید به داروهای مخدری گزارش شده است.
 گزارش موارد: بیمار اقای ۳۶ ساله که دچار ترومای crush injury   اندام تحتانی چپ که  با تشخیص  کوزالژِی تحت بلوک سمپاتیک کمری قرار گرفت و دردهای سوزشی مقاوم به درمان اندام تحتانی   از نمره درد  (NRS)  ۱۰  به ۵ کاهش یافت و نیز دردهای با کیفیت برق گرفتگی (shooting)  اندام مبتلا بکلی از بین رفت .و مصرف داروی مخدری بیمار ۵۰ درصد کاهش یافت.
 نتیجه گیری: بلوک سمپاتیک کمری می تواند در دردهای مقاوم بدرمان کوزالژی در بیمار با وابستگی به داروهای مخدری استفاده شود هرچند مطالعات بیشتر برای تاثیر دراز مدت این بلوک  مورد نیاز است.
زهرا هادی زاده طلاساز، طلعت خدیوزاده، حسین ابراهیمی پور، نیره خادم،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: مبتلایان به اختلالات کف لگن علیرغم شــیوع بالای مشــکل در جامعه کمتر به دنبال اســتفاده از خدمات درمانی ه ستند. مطالعات مختلف بیان کردند یکی از م شکلات مهم در ارائهی خدمات درمانی به افراد مبتلا به اختلالات کف لگن عدم توجه به ترجیحات و انتظارات آنها میباشــد. لذا، این مطالعه با هدف تبیین تجارب زنان مبتلا به اختلالات کف لگن از خدمات درمانی دریافت شده صورت پذیرفت.
روش ها: مطالعه حاضر با رویکرد کیفی تحلیل محتوا مرسوم گراهام و لومن بر روی ۲۴ نفر از زنان مبتلا به اختلال کف لگن انجام شد. مشارکت کنندگان با رعایت حداکثر تنوع به صورت هدفمند با در نظر گرفتن معیارهای ورود شامل ابتلا به هر نوع از اختلالات کف لگن طبق اظهارات خود فرد، توانایی در به خاطر آوردن و بیان شـــفاف تجربیات، مسلمان و ایرانی بودن، انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با مصاحبه ی عمیق نیمه ساختاریافته تا اشباع داده ها ادامه یافت. مصاحبه ها به صورت دیجیتالی ضبط، سپس کلمه به کلمه در نرم افزارMAXQDA۱۰ پیاده و بلافاصله کددهی میشدند. تجزیه و تحلیل داده ها، هم زمان و به طور مستمر با جمع آوری اطلاعات انجام میگرفت.
نتایج: پس از طبقه بندی و کدبندی داده ها از مجموع مضمون های یافت شده یک طبقه اصلی شامل ضعف سیستم درمان در مدیریت اختلال استخراج شد. این طبقه دارای هشت زیر طبقه شامل: نارسایی در ارایه خدمات آموزشی، بی توجهی به حقوق مراجع، عدم توانایی سیستم در جلب اعتماد مردم، عدم پوشش مناسب بیمه ای، تحمیل بار مالی بر خانواده بود.
نتیجه گیری: در سیستم درمانی برای اختلالات کف لگن ضعف هایی وجود دارد که این موضوع می تواند زمینه ای برای عدم استفاده ی بهینه از خدمات شود. لازم است به گونه ای برنامه ریزی شود تا افراد مبتلا بتوانند از حمایت های بیشــتر بیمه ای و آموزش های جامع برخوردار شــوند. ســیاســتگزاران باید تدابیری بیاندیشــند تا خدمات ارزان تر و با کیفیت تر با در نظر گرفتن حقوق مراجعین و جلب رضایت و اعتماد بیماران ارائه شود.
خدیجه پورعظیم آذر، علی شاکر دولق، علی خادمی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: بارداری یکی از مهم­ترین رویدادهای زندگی یک زن است و اغلب به عنوان دوره هیجان، انتظار و تغییر در نظر گرفته­ می‌شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه مشکلات خواب و ترومای دوران کودکی با میانجی‌گری تاب‌آوری در زنان باردار شهر تهران است.
روش­ ها: این مطالعه به روش تحلیلی- همبستگی بر روی ۲۸۸  زن باردار مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تهران در نیمسال اول ۱۴۰۲ انجام شد. واحدهای پژوهش به روش نمونه‌گیری غیر‌تصادفی هدفمند انتخاب شدند. سه پرسشنامه مشکلات خواب، تاب‌آوری کانر و دیویدسون (CD-RISC) و ترومای دوران کودکی (CTQ) توسط زنان باردار تکمیل گردید. داده‌های بدست آمده با نرم افزارهای SPSS-۲۷ و  ۸/۸LISREL و آزمون‌های همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: میانگین سنی زنان باردار (۶/۹ ± ۵۸/۳۲) و اکثریت ایشان (۵/۴۱%) دارای مدرک لیسانس  بودند. یافته‌ها وجود رابطه بین ترومای دوران کودکی (۲۵/۰=r) و تاب‌آوری (۲۱/۰-=r) با متغیر وابسته مشکلات خواب را  تایید کرد (۰/۰۱>p) که نشان می دهد افزایش میزان تاب‌آوری، کاهش مشکلات خواب را در پی خواهدداشت. همچنین ترومای دوران کودکی با متغیر تاب‌آوری رابطه معنی‌دار داشت (۰/۰۱>p، ۲۰/۰-=r) و با ضریب تعیین ۳۷ درصد از واریانس نشان داده شد. برازش مدل بالاتر از متوسط و مقدار مناسبی بود.
نتیجه­ گیری: براساس نتایج بدست آمده پیشنهاد می‌شود تمرکز بیشتری بر مشکلات و آسیب‌های کودکی و تاب‌آوری زنان باردار داشته باشیم تا بتوانند در طول بارداری مشکلات خواب کمتری را تجربه کنند.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb