جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سیاسی

الهام سیاسی، یگانه عسایی، جمیله نوروزی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: سویه های های سودوموناس ائروژینوزای، مقاوم نسبت به بیشتر آنتی‌بیوتیک‌های رایج، مشکلاتی در درمان این عفونت ها ایجاد می کنند. ایمی‌پنم، انتی بیوتیک با پتانسیل بالا، برای از بین بردن سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک، این باکتری می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ایمی‌پنم، در بیان ژن بتالاکتامازی TEM، در سویه های سودوموناس آئروژینوزای مقاوم به انتی بیوتیک، از نمونه های زخم سوختگی، با روش Real-time PCR بود.
روش­ ها: در مطالعه توصیفی، ۱۰۰ نمونه، از زخم های سوختگی، در بیمارستان‌های تهران، جمع‌آوری شد. ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا  از نمونه ها شناسایی شد. پس از استخراج DNA ، ژن TEM ، با انجام واکنش PCR، از  نمونه های دارای این باکتری، جداسازی شد و میزان MIC نسبت به ایمی پنم، برای ان ها تعیین شد. سپس، بیان ژن بتالاکتامازی TEM ، در سویه‌های سودوموناس آئروژینوزا تیمار شده و سویه‌های بدون تیمار با ایمی‌پنم، با روش Real-time PCR مقایسه شد.
نتایج: در ۱۰۰ نمونه زخم، ۶۰  ایزوله (۶۰%)  دارای عفونت با باکتری سودوموناس آئروژینوزا بودند و در ۳۴ نمونه (۵۶/۶­%)  از سودوموناس آئروژینوزا های ایزوله شده، ژن بتالاکتاماز TEM حضور داشت. بیان ژن TEM، در سویه‌های سودوموناس آئروژینوزای تیمار شده با ایمی پنم در مقایسه با سویه های غیرتیمار شده، ، به میزان ۷۸/۶۸٪ کاهش داشت.
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج این تحقیق، می‌توان از ایمی‌پنم با فعالیت ضد بتالاکتامازی، که موثر بر کاهش بیان ژن TEM بود، در کنترل سویه های سودوموناس آئروژینوزای مقاوم به آنتی بیوتیک، استفاده نمود.

درسا صادق زاده، الهام سیاسی، حسین عباسپور،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: با افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی و گسترش سویه های مقاوم باکتریایی، استفاده از عصاره‌های گیاهی برای درمان، گزارش شده است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ضد باکتریایی گیاه درمنه ترکمنی (Artemisia turcomanica) بر سویه‌های مقاوم  کلبسیلا پنومونیه و تاثیر ان بر بیان ژن‌های مقاوم به داروی fimH و rmpA  بود.
روش­ ها: از ۱۰۰ نمونه بالینی جمع آوری شده با تست‌های بیوشیمیایی سویه‌های کلبسیلا پنومونیه جداسازی شدند و مقاومت آنتی‌بیوتیک آن‌ها با تست دیسک دیفیوژن بررسی شد. حضور ژن‌های rmpA و fimH  با روش PCR مشخص شد. پس از عصاره گیری از گیاه درمنه ترکمنی، میزان اثر ضدباکتریایی آن در غلظت‌های مختلف بر سویه‌های مقاوم اندازه گیری شد. بیان ژن‌های rmpA و fimH  با روش Real-Time PCR قبل و بعد از تیمار با عصاره گیاهی بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز شدند.
نتایج: از تعداد  ۱۰۰ ایزوله‌ ، ۳۰ ایزوله  کلبسیلا پنومونیه شناسایی شد و از این ۳۰ سویه، ۱۰ ایزوله مقاوم به چند آنتی‌بیوتیک جداسازی شدند.  ژن های fimH و rmpA بترتیب در هشت و هفت سویه مقاوم، حضور داشتند. مقاوم‌ترین سویه‌ها در برابر عصاره گیاه درمنه ترکمنی، MIC برابر ۲۰۰ میکروگرم بر میلی‌لیتر داشتند. نتایج Real-Time PCR نشانگر کاهش معنادار در بیان ژن های fimH  و rmpA  بعد از تیمار با عصاره گیاهی بود(P<۰,۰۰۱) .
نتیجه­ گیری: بر اساس این نتایج، درمنه ترکمنی می تواند اثر ضد باکتریایی با کاهش بیان ژن های مقاوم به دارو در باکتری کلبسیلا پنومونیه داشته باشد. برای اثبات نتایج این تحقیق، مطالعات بیشتر نیاز است.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb