جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای عباسپور

نازنین شماعیان رضوی، صدیقه عباسپور، اکرم فرهادی فر،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: مطالعات مختلف  اثرات وضعیت انتخابی مادر را در مراحل مختلف زایمان بررسی نموده اند. تأثیر وضعیت مادر بر شدت درد و پیامد زایمان عاملی است که برخی از محققان به آن اشاره نموده‌اند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر دو وضعیت خوابیده و قائم بر پیامد زایمان انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی، ۵۶ خانم باردار مراجعه‌کننده به بیمارستان ۲۲ بهمن شهر گناباد، به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند؛ سپس هر دو گروه ابتدا مقیاس اضطراب اشپیل برگر را تکمیل و پس از تعیین شدت درد با مقیاس دیداری درد (VAS) گروه الف در وضعیت نشسته و گروه ب در وضعیت خوابیده قرار گرفتند. در طی ۲ ساعت و در فواصل ۳۰ دقیقه‌ای این وضعیتها به طور متناوب جابه‌جا و در پایان هر ۳۰ دقیقه شدت درد بر اساس VAS سنجیده شد. داده‌ها با استفاده از آزمونهای آماریChi-Square، Mann-Whitney، Wilcoxon و آنالیز واریانس یک‌طرفه در سطح معنی‌داری ۰۵/۰P≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. همچنین زمان شروع شیردهی، نمره آپگار دقیقه اول و پنجم، میزان رضایت مادر از تجربه زایمان و زمان شروع شیردهی مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها: در انتهای ساعت اول و دوم و در هر دو گروه شدت درد در دو وضعیت نشسته و خوابیده اختلاف آماری معنی‌داری نشان نداد؛ همچنین میانگین شدت درد در کل وضعیتهای نشسته و کل وضعیتهای خوابیده در کل افراد مورد مطالعه نیز اختلاف آماری معنی‌داری نداشت. میزان رضایتمندی مادران از تجربه زایمان و نیز زمان شروع شیردهی در گروه مادران الف تفاوت معنی داری را در مقایسه با مادران گروه ب نشان داد (۰۰۱/۰=p).

 

 نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش بیانگر آن است که وضعیت مادر در مرحله اول لیبر تأثیری بر شدت درد زایمان، طول مرحله دوم زایمان و نمره آپگار دقیقه پنجم ندارد؛ بنابراین وضعیت خاصی را نمی‌توان برای کاهش شدت درد تعیین نمود؛ از طرفی وضعیت مادر بر میزان رضایتمندی مادران از تجربه زایمان، زمان شروع شیردهی، میزان نیاز به تشدید زایمان با اکسی توسین و میزان زایمان به روش سزارین تأثیر مثبت دارد. در این خصوص پیشنهاد می‌شود در صورت عدم ممنوعیت پزشکی، مادر در وضعیتی قرار گیرد که در آن احساس راحتی بیشتری کند.


صدیقه عباسپور، نازنین شماعیان رضوی، مجید حسن زاده، زهره زندی، اعظم سپهری،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: در حال حاضر دیابت یکی از مشکلات بهداشتی جهان است. ویژگی این اختلال هیپرگلیسمی، اختلال در متابولیسم کربوهیدراتها، چربیها و پروتئین ها به همراه نقص کامل و یا نسبی انسولین در بدن می باشد. یکی از عوارض مهم این بیماری زخم پای است.مطالعه حاضر با هدف بررسی رفتارهای خود مراقبتی از پا در بیماران دیابتی طراحی و اجرا شد.

روش بررسی: مطالعه حاضر مطالعه توصیفی- مقطعی است که بر روی ۱۰۰ بیمار مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان نهم دی تربت حیدریه انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای حاوی سؤالات دموگرافیک، سوابق بیماری و پرسشنامه خود مراقبتی بیماران دیابتی صورت گرفت.تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون کای اسکوئر و Tصورت گرفت.

یافته ها: در ۹۱ در صد بیماران مورد مطالعه میانگین امتیاز رفتار خود مراقبتی ۲/۱۶±۹/۸۲ بر آورد شد که در سطح خوب قرار داشت. در این مطالعه  ارتباط معنی دار آماری بین رفتار خود مراقبتی و درگیری اعصاب پا در بیماران مورد مطالعه وجود داشت (۰۴۲/۰p=) ولی هیچ رابطه معنی دار آماری بین رفتار خود مراقبتی و سن و جنس و مصرف سیگار و شغل و چاقی وزخم پای دیابتی وجود نداشت.

 

نتیجه گیری: بر طبق نتایج این پژوهش بین رفتار خود مراقبتی و نوروپاتی ارتباط وجود دارد. بنابراین باید در بیماران دیابتی رفتارهای خود مراقبتی را تقویت نمود.


نازنین شماعیان رضوی، صدیقه عباسپور، سید حسین خادمی، اکرم فرهادی فر،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: رحم جایگزین یکی از روش های بحث انگیزدردرمان ناباروری است که بکارگیری آن لازمه شناسایی میزان آگاهی عموم جامعه و افرادی است که به نوعی با ناباروری ارتباط دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی دیدگاه رشته های مختلف علوم پزشکی در مورد روش درمانی رحم جایگزین انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است جمعیت مورد مطالعه آن را گروه های مختلف علوم پزشکی شامل پزشکان متخصص ،پزشکان عمومی ،ماما،پرستار و اعضای هیأت علمی تشکیل دادند. نمونه گیری به روش نمونه گیری در دسترس انجام گرفت ،حجم نمونه ۱۷۵ نفر تعیین گردید. ابزار گردآوری دادها پرسشنامه محقق ساخته است که اعتبار علمی پرسشنامه با استفاده از روش اعتبار محتوی بدست امد و پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ به میزان ۹۴/۰ برآورد شد.
یافته ها :تعداد افراد شرکت کننده در این مطالعه ۱۷۵ نفر با میانگین سنی ۵۷/۷±۴۳/۳۱ سال بود۱۳۱ نفر (۷۴,۹%) از افراد شرکت کننده در مطالعه اطلاعاتی در ارتباط با روش رحم جایگزین بعنوان یکی از درمان های ناباروری اطلاع داشتند ، در این مطالعه ۹۵ نفر (۵۴.۳%) انگیزه مالی و ۱۰ نفر (۵.۷%)انگیزه خیر خواهانه و ۵۸ نفر (۳۳.۱%) انگیزه مالی و خیر خواهانه توام با هم را دلیل مادر جایگزین شدن می دانستند. در ارتباط با خصوصیات مادر جایگزین ،۶۲% وضعیت خانوادگی مناسب مادر جایگزین و ۶۸% وضعیت روان شناختی مناسب و ۶۸% وضعیت جسمانی مناسب و ۳۹% وضعیت مناسب مالی و ۶۸% عدم اعتیاد مادر به مواد مخدر و ۶۵% عدم اعتیاد همسر مادر جایگزین و ۵۷% سن مناسب مادر را جزئ خصوصیات حائز اهمیت بیان نمودند.
نتیجه گیری:  کادر علوم پزشکی دارای دیدگاه مثبتی نسبت به روش درمانی رحم جایگزین بودند ولی از مبانی اخلاقی ،فقهی و حقوقی این روش درمانی اطلاع چندانی نداشتند.


محسن کشاورز، حسین خادمی، نازنین شماعیان رضوی، صدیقه عباسپور،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در سال ۱۳۹۲ انجام گرفته است.

روش برررسی: جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی (تعداد ۳۲۹ نفر) می‌باشد که با از استفاده از روش سرشماری کامل بررسی شدند. داده‌ها از طریق دو پرسشنامه کیفیت زندگی کاری  و تعهد سازمانی گردآوری شدند.

یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد (۵۶/۰= r). همچنین میزان کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان به طور معنی‌داری بالاتر از میانگین و رضایت‌بخش بود. از دیگر یافته‌های این پژوهش رابطه معنی‌دار بین کیفیت زندگی کاری و تعهد عاطفی (۵۸/۰= r) و نیز رابطه معنی‌دار بین کیفیت زندگی کاری و تعهد هنجاری (۵۳/۰= r) بود. اما نتایج نشان داد که بین کیفیت زندگی کاری و تعهد مستمر کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی رابطه معنی‌داری وجود نداشت (۲۲/۰= r). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که از بین مؤلفه‌های کیفیت زندگی کاری، پرداخت منصفانه و کافی بیشترین قابلیت پیش‌بینی تعهد سازمانی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی را داراست.

نتیجه گیری: برنامه‌های کیفیت زندگی کاری می تواند اعتماد و توانایی حل مسئله کارکنان را افزایش دهد و در نتیجه رضایت شغلی و تعهد سازمانی آنها را ارتقاء بخشند.


عباس قدرتی تربتی، صدیقه عباسپور، مجید حسن زاده، محمد رضا میش مست، الهه ارمی، زهره زندی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: مادران دارای نوزاد نارس اضطراب بالایی دارند که تعاملات مادر با نوزاد را تغییر و عواقب منفی آن باعث میشود والدین نقش خود را به خوبی ایفا نکنند و این مسأله باعث اختلال بررشد و تکامل نوزاد میگردد. بنا براین به منظور کنترل این اضطراب لزوم انجام مداخله و آموزش برای آنان ضروری می باشد. روش: پژوهش حاضر کارآزمایی بالینی بود که روی ۵۰ نفر از مادران دارای نوزاد نارس بیمارستان نهم دی شهرستان تربت حیدریه بود که به روش تصادفی ساده از طریق قرعه کشی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. آموزش مراقبتهای دوران نوزادی طی یک جلسه ۴۵تا ۶۰ دقیقه ای جهت گروه آزمون برگزار شد. اضطراب مادران توسط پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر یکروز بعد از بستری (پیش آزمون ) و ۱۰ روز بعد از بستری شدن نوزاد (پس آزمون) گردآوری و نتایج توسط آزمون های کای دو و تی تست مقایسه شدند. یافته ها : دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک همگن شدند.(۰۰۵/۰
ملیحه پاشیب، صدیقه عباسپور، حمیدرضا تدین، علی خلفی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: کیفیت زندگی حرفه‌ای مفهوم مهمی است که با ویژگی‌های شخصیتی و محیط شغلی افراد مرتبط است و از اهمیت بسزایی برای نظام سلامت و ارایه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و درمانی برخوردار است. اطلاعات اندکی در زمینه کیفیت زندگی حرفه‌ای کارکنان حوزه سلامت در کشور  موجود است. این مطالعه  با هدف بررسی کیفیت زندگی حرفه‌ای پرستاران بیمارستان‌های شهرستان تربت‌حیدریه در سال ۱۳۹۵ انجام شد.

روش‌ها: این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی انجام شد. تعداد ۲۰۰ نفر از بین پرستاران شاغل در دو بیمارستان نهم دی و رازی شهرستان تربت‌حیدریه بر اساس نمونه‌گیری طبقهای انتخاب و به مطالعه وارد شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه کیفیت زندگی حرفه‌ای بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و آمار توصیفی و تحلیلی انجام شد.

نتایج: میانگین نمرات سه زیر مقیاس کیفیت زندگی حرفه‌ای (رضایت ناشی از شفقت شغلی، خستگی ناشی از شفقت شغلی و استرس ثانویه) به ترتیب ۴,۷۱±۲۶.۴۱، ۷.۷۹±۳۶.۱۷ و ۷.۵۷± ۳۱.۷۳ بود. همچنین بین میانگین نمرات رضایت و خستگی ناشی از شفقت شغلی با برخی متغیر‌ها نظیر جنس، سمت شغلی و بیمارستان محل اشتغال پرستاران تفاوت آماری معنی‌داری مشاهده گردید (۰.۰۵p<).

نتیجه‌گیری: کیفیت زندگی حرفه‌ای پرستاران در سطح مطلوبی نبوده و به‌نظر می‌رسد این مفهوم تحت تاثیر عوامل متعددی قرار داشته باشد که نیازمند بررسی دقیق‌تر و عمیق‌تری می‌باشد.


ملیحه پاشیب، صدیقه عباسپور، حمیدرضا تدین، علی خلفی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: خواب یک فرآیند مهم فیزیولوژیک است که اثرات عمیقی بر سلامت روحی و جسمی افراد و کیفیت زندگی آنان می‌گذارد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط اختلال خواب با کیفیت زندگی در زنان سنین باروری مراجعه کننده به پایگاههای بهداشتی درمانی انجام گردید. 

روشها: این مطالعه به روش توصیفی- همبستگی انجام شد. ابزار جمعآوری دادهها فرم مشخصات فردی و پرسشنامههای کیفیت خواب پیتزبورگ و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بود. واحدهای مورد مطالعه (۲۰۸ نفر) به شیوه نمونهگیری خوشهای از بین زنان سن باروری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان تربتحیدریه انتخاب شدند. تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ انجام شد.

نتایج: طبق یافتهها میانگین اختلال خواب و کیفیت زندگی در زنان به ترتیب ۲,۴۵±۷.۱۶ و ۱۵.۳۴±۷۰.۹۱ بود . ۷۴.۵ درصد از زنان اختلال خواب داشتند. همچنین بین کیفیت خواب و کیفیت زندگی همبستگی معکوس مشاهده شد.

نتیجهگیری: با توجه به شیوع بالای اختلالات خواب در زنان و کاهش کیفیت زندگی در بین آنان، لزوم توجه به ارتقای سطح کیفیت زندگی زنان پیشنهاد میگردد.


درسا صادق زاده، الهام سیاسی، حسین عباسپور،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: با افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی و گسترش سویه های مقاوم باکتریایی، استفاده از عصاره‌های گیاهی برای درمان، گزارش شده است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ضد باکتریایی گیاه درمنه ترکمنی (Artemisia turcomanica) بر سویه‌های مقاوم  کلبسیلا پنومونیه و تاثیر ان بر بیان ژن‌های مقاوم به داروی fimH و rmpA  بود.
روش­ ها: از ۱۰۰ نمونه بالینی جمع آوری شده با تست‌های بیوشیمیایی سویه‌های کلبسیلا پنومونیه جداسازی شدند و مقاومت آنتی‌بیوتیک آن‌ها با تست دیسک دیفیوژن بررسی شد. حضور ژن‌های rmpA و fimH  با روش PCR مشخص شد. پس از عصاره گیری از گیاه درمنه ترکمنی، میزان اثر ضدباکتریایی آن در غلظت‌های مختلف بر سویه‌های مقاوم اندازه گیری شد. بیان ژن‌های rmpA و fimH  با روش Real-Time PCR قبل و بعد از تیمار با عصاره گیاهی بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز شدند.
نتایج: از تعداد  ۱۰۰ ایزوله‌ ، ۳۰ ایزوله  کلبسیلا پنومونیه شناسایی شد و از این ۳۰ سویه، ۱۰ ایزوله مقاوم به چند آنتی‌بیوتیک جداسازی شدند.  ژن های fimH و rmpA بترتیب در هشت و هفت سویه مقاوم، حضور داشتند. مقاوم‌ترین سویه‌ها در برابر عصاره گیاه درمنه ترکمنی، MIC برابر ۲۰۰ میکروگرم بر میلی‌لیتر داشتند. نتایج Real-Time PCR نشانگر کاهش معنادار در بیان ژن های fimH  و rmpA  بعد از تیمار با عصاره گیاهی بود(P<۰,۰۰۱) .
نتیجه­ گیری: بر اساس این نتایج، درمنه ترکمنی می تواند اثر ضد باکتریایی با کاهش بیان ژن های مقاوم به دارو در باکتری کلبسیلا پنومونیه داشته باشد. برای اثبات نتایج این تحقیق، مطالعات بیشتر نیاز است.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb