جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای غائبی

حمیده جعفری، رباب لطیف ن‍‍ژاد رودسری، علی تقی پور، نیره خادم غائبی، سعید ابراهیم زاده،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از گام‌های مهم در شناخت مشکلات افراد ناباروری که تنها راه درمانی آن­ها استفاده از روشهای اهدایی کمک باروری است، بررسی آگاهی و نگرش آن‌ها پیرامون این روش‌ها است. مطالعات اندکی در این زمینه انجام شده است. این مطالعه با هدف مقایسه آگاهی و نگرش زوج‌های نابارور گیرنده و غیر‌گیرنده روش‌های اهدایی کمک باروری مرکز ناباروری مشهد انجام گردید.

روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است که بر روی ۱۱۵ زوج نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری منتصریه مشهد به روش نمونه‌گیری در دسترس انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های روا و پایای سنجش آگاهی و نگرش نسبت به روش‌های اهدایی کمک باروری، جمع‌آوری و با استفاده از آزمون‌های آماری تحلیل گردید.

نتایج: بین نگرش و آگاهی دو گروه گیرنده و غیرگیرنده نسبت به روش‌های اهدایی کمک باروری اختلاف معنی‌داری وجود داشت (۰,۰۰۰=P)، به‌طوری‌که زنان و مردان گیرنده نگرش مثبت‌تر و آگاهی بیشتری نسبت به این روش‌ها داشتند.  همچنین بین نگرش دو گروه نسبت به محرمانه ماندن فرآیند اهداء (۰,۰۱۵=P)، استفاده از تخمک اهدایی (۰,۰۰۲ =P)، جنین اهدایی (۰,۰۰۰=P)، رحم جایگزین (۰,۰۰۲ =P)، نگرش عمومی (۰,۰۰۱ =P)، اهمیت فرزندآوری (۰,۰۱=P)، و وابستگی ژنتیک (۰,۰۱۷=P) اختلاف معنی‌داری وجود داشت.

نتیجه‌گیری: براساس یافته ها برغم اینکه گروه گیرنده در مقایسه با گروه غیرگیرنده آگاهی بیشتری نسبت به روش های اهدایی کمک باروری داشتند، اما برخلاف گروه غیرگیرنده نگرش آن‌ها تحت تاثیر آگاهی آن ها نیست این موضوع می تواند با توجه به موقعیت خاص گروه گیرنده ناشی از عوامل متعددی از جمله باورهای فرهنگی- اجتماعی باشد. لذا مدیریت این عوامل در راستای کاهش فشارهای روانی ناشی از انتخاب این روش‌‌ها در زوجین گیرنده بستر مناسبی را برای تصمیم‌گیری منطقی در هر دو گروه فراهم می‌سازد.


عباس حیدری، الهه غائبی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: الگوهای دانش در پرستاری اساسی، برای توسعه دانش و عمل پرستاری است. کارپر چهار الگوی دانش تجربی، شخصی، اخلاقی و زیبایی شناسی را شناسایی کرد. دانش رهایی بخش که توسط کارپر به الگوهای فوق افزوده شده است، در پرستاری مورد غفلت واقع شده است؛ این مطالعه به معرفی دانش رهایی بخش در پرستاری می پردازد.
روش‏ ها: این مطالعه به روش مروری انجام شد. جست و جوی منابع مرتبط با استفاده از کلید واژه هایknowing, education, research, practice, caring, nursing Emancipatory, knowledge و با استفاده از عملگرهای AND و OR در منابع اطلاعاتی  Google scholar, PubMed, Scopus, ISI بدون اعمال محدودیت زمان انجام شد. نتایج شامل ۷ کتاب و ۱۷ مقاله در حوزه الگوهای دانش در پرستاری، فلسفه، کاربرد الگوهای دانش رهایی بخش در آموزش، پژوهش و عملکرد بالینی بدست آمد.
نتایج: دانش رهایی بخش در پرستاری به معنای به چالش کشیدن ماهیت دانش و شیوه هایی است که دانش یا آنچه به عنوان دانش شناخته می‌شود در کمک به حل مشکلات اجتماعی بزرگتر است. پرستار با دید انتقادی به مسائلی که بیمار با آن مواجه است، می پردازد تا نهایتاً به اصلاح ساختارهای نادرست اجتماعی منجر شود.
نتیجه گیری: استفاده از دانش رهایی بخش به پرستاران این فرصت را می دهد تا اقدامات عادلانه و منصفانه برای بهبود سلامت جوامع و بیماران انجام دهند.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb