جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مهدوی

فاطمه کارگزار، آمنه بذرافشان، علی مهدوی پور،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: تردید حرفه­ ای حسابرس به عنوان یکی از ویژگی­ های رفتاری و شخصیتی مطرح می ­شود که در کاهش هزینه ­های نمایندگی، کیفیت حسابرسی و ارتقای سطح اعتماد عمومی جامعه موثر می­باشد. بر­ این اساس، شناخت عوامل اثرگذار در تقویت یا تنزل تردید حرفه ­ای موضوعی بسیار با اهمیت است. این تحقیق با هدف بررسی رابطه مزاج و میزان تردید حرفه­ای حسابرسان انجام شد.
روش­ ها: این مطالعه به روش توصیفی همبستگی انجام شد. جامعه آماری را حسابرسان شاغل در موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی شهر مشهد در سال ۱۳۹۷ تشکیل می دادند. تعداد ۱۴۷ حسابرس با استفاده از روش نمونه­ گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. مزاج و تردید حرفه ­ای حسابرسان با استفاده از دو ابزار روا و پایا اندازه ­گیری شد. داده ها با کمک نرم افزارSPSS  نسخه ۱۶ و با استفاده از رگرسیون خطی چند متغیره در سطح معناداری ۹۵% تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج: ۱۱۵ نفر (۷۸%) از پاسخ‌دهندگان مرد و ۳۲ نفر (۲۲%) زن بودند. ۵۰ نفر (۳۴%) دارای مزاج گرم و خشک و ۱۱ نفر (۷%) دارای مزاج معتدل بودند. افراد دارای مزاج گرم و خشک با میانگین ۱۴/۷۹±۱۳۳/۷۳۵ بیشترین تردید حرفه­ای و افراد دارای مزاج سرد و تر با میانگین ۱۲/۱۸±۱۱۵/۹۴۷ کمترین تردید حرفه­ ای را داشتند. بین مزاج گرم و خشک و نیز سرد و تر با تردید حرفه ­ای به ترتیب (۰/۱۵r=، ۰/۰۴p =)، (۰/۲۳-r= و ۰/۰۳p =) ارتباط معناداری بدست آمد.
نتیجه­ گیری: در مجموع یافته­ ها بین مزاج مشارکت کنندگان و میزان تردید حرفه ­ای آنان ارتباط معنی داری دیده شد. بطوری که افرادی دارای مزاج گرم و خشک تردید حرفه­ ای بیشتر و افرادی دارای مزاج سرد و تر تردید حرفه ­ای کمتر داشتند. پیشنهاد می گردد در تحقیقات بعدی رابطه بین مزاج و نوع گزارش حسابرسان مورد بررسی قرار گیرد.


مینا حسین زاده، پریسا عباسی، حسن شاهرخی، نادر مهدوی، شیرین برزنجه عطری،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: شیوع اختلالات طیف اوتیسم در ایران در حال افزایش بوده و مادران این کودکان با چالش­ های بسیاری مواجه می­ باشند. یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر مشکلات هیجانی-رفتاری در کودکان، سبک فرزندپروری والدین خصوصا مادر می­ باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط شیوه­ های فرزند پروری مادران کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم با مشکلات هیجانی رفتاری این کودکان می­ باشد.
روش­ ها: این مطالعه توصیفی- همبستگی در سال ۱۳۹۷ بر روی ۱۴۶ نفر از مادران کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (۴ تا ۱۳ ساله) مراجعه­ کننده به مراکز اوتیسم وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفت. روش نمونه­ گیری به روش در دسترس بود. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد شیوه های فرزند پروری بامریند و پرسشنامه مشکلات رفتاری و هیجانی کودکان  (Child Behavior Checklist) استفاده شد. داده­ ها با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن ۲۱ و با روش ­های فروانی، درصد و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافته ­ها نشان داد که شیوه غالب فرزندپروری مادران مقتدرانه است. همچنین، همه کودکان دارای مشکلات هیجانی رفتاری هستند، اما ۶۳ % کودکان در محدوده غیر­بالینی و ۳۷ % کودکان در محدوده بالینی قرار دارند. فقط شیوه فرزند پروری مقتدرانه با خرده مقیاس­ های اضطراب، مشکلات جسمانی و رفتار پرخاشگری ارتباط آماری معنی­ دار داشت(p<۰/۰۵).
نتیجه­ گیری: با توجه به میزان بالای مشکلات هیجانی رفتاری و ارتباط بین برخی خرده مقیاس­ های آن با شیوه­ های فرزندپروری، لازم است در خصوص ماهیت و ویژگی­ های اختلالات طیف اوتیسم به مادران آن­ها آموزش کافی داده شود تا اطلاعات و ادراک آنان از رفتارهای مشکل ساز فرزندشان افزایش یابد و با شناخت و آگاهی بیشتری با فرزندشان برخورد کنند. در این راستا برگزاری برنامه­ های آموزشی مدون والدمحور و خانواده محور برای این گروه از مادران پیشنهاد می گردد.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb