۳ نتیجه برای واحدیان شاهرودی
زینب اقدسی، محمد واحدیان شاهرودی، هادی طهرانی، حبیب الله اسماعیلی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
زمینه و هدف: اختلال رشد یکی از مشکلات شایع و مهم بهداشتی کودکان سنین ۶ تا ۱۲ ماهگی است. رفتار تغذیه ای مادر از مهمترین علل اختلال رشد غیر عضوی کودکان است. یکی از نظریه های های اثرگذار بر رفتارهای تغذیه ای، نظریه شناختی اجتماعی است. این مطالعه با هدف شناسایی تعیین کننده های رفتار تغذیه ای مادران دارای کودک ۶ تا ۱۲ ماهه مبتلا به اختلال رشد بر اساس نظریه شناختی اجتماعی انجام شد.
روش ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی با مشارکت ۴۷۵ نفر از مادران دارای کودک ۶ تا ۱۲ ماهه مبتلا به اختلال رشد مراجعه کننده به ۵ مرکز خدمات سلامت تربت حیدریه انجام شد. مشارکت کنندگان به روش نمونهگیری طبقه ای، انتخاب شدند. داده ها، با استفاده از پرسشنامههای محقق ساخته، توسط مادران تکمیل و به کمک نرم افزار ۲۴-SPSS و آمار توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: میانگین سنی مادران ۷/۵ ±۸/۲۹ سال و کودکان ۱/۹± ۸/۹ ماه بود. میانگین نمره رفتار مادران ۱/۸±۶/۶ بود. تحصیلات مادر، درآمد خانواده، سن و وزن کودک با رفتار مادر ارتباط مثبت و معنی دار داشت (۰/۰۵>p). نتایج رگرسیون نشان داد، سازه های خودکارآمدی غلبه بر موانع، ارزش پیامد و آگاهی به ترتیب بیشترین میزان پیشگویی کنندگی بر رفتار مادران داشتند (۰/۰۵>P).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، سازههای خودکارآمدی غلبه بر موانع، ارزش پیامد و آگاهی می توانند جهت طراحی مداخلات به منظور بهبود رفتار تغذیه ای مادران دارای کودک ۶ تا ۱۲ ماهه مبتلا به اختلال رشد موثر باشند.
مریم خزاعی، محمد واحدیان شاهرودی، هادی طهرانی، حبیب الله اسماعیلی، علی تقی پور،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده
زمینه و هدف: سلامت معنوی یکی از ابعاد سلامت است که تاثیر مثبتی بر سلامت جسمی و روانی افراد دارد. براساس شواهد یکی از عواملی که به ارتقاء سلامت عمومی زنان منجر می شود خودکارآمدی است. در این مطالعه رابطه بین سلامت معنوی با خودکارآمدی در زنان مراجعه کننده به فرهنگسراهای شهر مشهد مورد بررسی قرار گرفت.
روش ها: این مطالعه مقطعی با مشارکت ۴۰۰ نفر از زنان مراجعه کننده به فرهنگسراهای شهر مشهد در سال ۱۳۹۸ انجام شد. برای سنجش داده ها از پرسشنامه ویژگی های فردی، پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزین و الیسون (Palutzian & Ellison) و پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شرر (Sherer) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss ویرایش ۱۶ تحلیل گردید.
نتایج: میانگین سنی زنان ۹/۸±۳۴/۲۲ سال بود. ۵۳/۲ % واحدها از سلامت معنوی در سطح متوسط و ۴۶/۸% از سلامت معنوی بالا برخوردار بودند. هم چنین ۳۷% خودکارآمدی در سطح متوسط و ۸/۶۲% خودکارآمدی در سطح بالا داشتند. در سطوح تحصیلات میانگین سلامت معنوی (۰/۰۰۶= P) و خودکارآمدی (۰/۰۰۱> P) تفاوت معناداری داشتند. مدل خطی عمومی بین سلامت معنوی زنان و خودکارآمدی با کنترل تحصیلات رابطه معناداری نشان داد (۰/۰۰۱>,P ۰/۹۶ β=).
نتیجه گیری: بین سلامت معنوی و خودکارآمدی زنان ارتباط معناداری وجود داشت؛ لذا توجه به سلامت معنوی به منظور ارتقاء خودکارآمدی در زنان توصیه می شود.
محمد واحدیان شاهرودی، هادی علیزاده سیوکی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: تب مالت در اغلب نقاط جهان بهخصوص در کشورهای درحال توسعه از لحاظ بهداشت عمومی و تأثیر آن در وضعیت اقتصادی، اجتماعی جامعه دارای اهمیت میباشد. لذا این مطالعه با هدف تبیین عوامل رفتاری و غیررفتاری تأثیرگذار بر بروز تب مالت در شهرستان تربتحیدریه طراحی شده است.
روش ها: پژوهش حاضر یک تحلیل محتوای کیفی است که بین ۳۰ نفر بهصورت هدفمند و با مصاحبه نیمهساختاریافته انجام شد. سپس نمونهگیری مبتنی بر هدف انجام و با روش گلوله برفی تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل دادهها بر اساس مراحل پنج گام لاندمن انجام شد.
نتایج: در پژوهش حاضر ۳ مضمون (عوامل رفتاری، عوامل سازمانی، عوامل مؤثر بر اتخاذ رفتار) از تحلیل دادهها استخراج شد. مضمون عوامل رفتاری شامل ۳ طبقه (رفتارهای تغذیهای ناسالم، حفاظت و ایمنی، مسائل بهداشت محیطی) میباشد. مضمون عوامل سازمانی شامل ۲ طبقه (مشارکت افراد کلیدی و تأثیرگذار، مشارکت سازمانها)؛ مضمون عوامل مؤثر بر اتخاذ رفتار شامل ۳ طبقه (عوامل مستعدکننده، عامل قادرکننده، عوامل تقویتکننده) میباشد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، ابتلا به بروسلوزیس محدود به عدم آگاهی کشاورزان و اعضای خانواده آنها نیست؛ بلکه رفتارهای مرتبط با فرهنگ، باورهای نادرست، سیاستهای دولت، مشارکت ناکافی ذینفعان در اجرای برنامهها؛ نیز میتوانند نقش قابلتوجهی در افزایش شیوع بیماری داشته باشند.