جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای یاوری

منیره رستگار، حمیدرضا زنده طلب، مریم یاوری، سید رضا مظلوم،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: سبک زندگی ارتقاء­دهنده سلامت عامل ارزشمندی برای ارتقاء کیفیت زندگی است. در نظام مراقبت، رابطین سلامت نقش غیر قابل­انکاری در گسترش رفتارهای بهداشتی در سطح جامعه دارند، لذا توجه به وضعیت سلامت آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. این پژوهش با هدف بررسی سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت در رابطین سلامت انجام شد.

روش­ها: این پژوهش توصیفی تحلیلی بر روی ۱۹۱ رابط سلامتِ مرکز بهداشتی شماره ۳ شهر مشهد که دارای شرایط ورود به مطالعه بودند، با روش نمونه­گیری آسان در سال ۱۳۹۴ انجام شد. ابزار گردآوری داده­ها شامل پرسشنامه‌ی اطلاعات دموگرافیک و سبک زندگی ارتقاء­دهنده سلامت بودند. روایی پرسشنامه سبک زندگی به شیوه روایی محتوا و پایایی آن نیز به روش آلفای کرونباخ (۰,۸۷=α) تایید شد. تحلیل داده­ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ و آمار توصیفی انجام شد.

 نتایج: میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش ۸,۵±۳۹,۸ و میانگین نمره سبک زندگی ارتقاء­دهنده سلامت آنها ۱۳.۶±۱۲۹.۹ بود. بین سبک زندگی و برخی مشخصات دموگرافیک مشارکت­کنندگان نظیر بعد خانوار، متوسط درآمد ماهیانه و سطح تحصیلات آنها رابطه معنی­ داری مشاهده شد (۰.۰۰۱P<).

نتیجه­گیری: سبک زندگی ارتقاء­دهنده سلامتِ رابطین در سطح متوسط رو به پایین می­باشد. بنابراین، با توجه به نقش محوری این افراد در گسترش رفتارهای ارتقاء­دهنده سلامت در سطح جامعه، اجرای مداخلات آموزشی به منظور ارتقاء سبک زندگی رابطین سلامت پیشنهاد می­گردد. 


حسین یاوریان، حسین کمانی، محسن دهقانی قناتغستانی، آژیر خلیل آریا،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: توسعهکشاورزی و استفاده گسترده از سموم دفع آفات منجر به باقیماندن طولانیمدت آن‌ها در محیط و نفوذ آفت‌کشها به منابع آبی شده است. با توجه به ضرورت حفاظت از منابع آب آشامیدنی، این مطالعه با هدف ارزیابی ریسک آفت‌کشهای دیازینون، مالاتیون و فایکام در آب آشامیدنی شهرستان‌های ایرانشهر و نیکشهر واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان انجام گردید.
روش­ ها: در این مطالعه ۲۴ نمونه آب از منابع آب آشامیدنی شهرستان‌های ایرانشهر و نیکشهر در ۴ فصل سال جمع‌آوری شد. استخراج مایع-مایع با استفاده از حلال دیکلرومتان انجام شد و غلظت با استفاده از سیستم کروماتوگرافیمایع با کارایی بالا (HPLC) مدل KNAUER مجهز به آشکارساز UV اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استانداردهای سازمان جهانی بهداشت مقایسه گردید؛ و ارزیابی خطر بهداشتی آن‌ها از طریق روش EPA انجام شد.
نتایج: نتایج نشان داد که سموم دیازینون و مالاتیون در آب آشامیدنی مناطق مورد مطالعه قابل شناسایی هستند؛ اما فایکام شناسایی نشد. بیشترین میانگین غلظت دیازینون و مالاتیون در این دو شهر مربوط به نیک شهر بوده که به ترتیب ۰/۳۲±۰/۰۳۵۸ و ۰/۰۱۸۴± ۰/۰۲۵ میکروگرم بر لیتر محاسبه گردیده که بسیار کمتر از استاندارد سازمان جهانی بهداشت است.
نتیجه ­گیری: نسبت خطر دیازینون برای کودکان بیشتر از بزرگسالان بوده و در نیک شهر و ایرانشهر به ترتیب ۰/۰۷۶ و ۰/۰۳۹ بدست آمد که نشان می‌دهد آب آشامیدنی این دو شهر در سطح ایمن قرار دارد؛ اما با این وجود اقدامات پیشگیرانه و مدیریت حفاظت از منابع آب و اجرای برنامه ایمنی آب ضروری است.
 


صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb