جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای آدیپولین

اسماء طاهری، مهرزاد مقدسی، امید ظفرمند،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: تمرینات ورزشی به‌عنوان یک راهکار عملی نقش مهمی در افزایش آدروپین، آدیپولین و کاهش مقاومت به انسولین و پیشگیری از عوارض اضافه‌وزن دارند. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین اثر تمرینات ورزشی بر آدروپین، آدیپولین و شاخص‌های مقاومت به انسولین در زنان بزرگسال دارای اضافه‌وزن و چاق انجام شد.
روش­ ها: جستجوی سیستماتیک مقالات انگلیسی و فارسی منتشرشده از پایگاه‌های اطلاعاتیPubMed، Web of Science، Scopus، Sid و Magiran تا ژوئن سال ۲۰۲۴ انجام شد. تفاوت میانگین و فاصله اطمینان ۹۵% (CI) با استفاده از مدل اثر تصادفی محاسبه شد. ناهمگونی با استفاده از آزمون () و سوگیری انتشار با تحلیل بصری فونل پلات و آزمون Egger بررسی شدند.
نتایج: درمجموع ۹ مطالعه (با ۱۰ مداخله) و ۲۰۸ آزمودنی زن بزرگسال دارای اضافه‌وزن و چاق فراتحلیل شدند. نتایج نشان داد که تمرینات ورزشی سبب افزایش غیر معنادار آدروپین ]P=۰/۱۳۹ ،(۰/۵۳۴- الی ۳/۸۲۰) ۰/۳۷۸-=‌[WMD، آدیپولین]۰/۵۷۳P=،(۸/۰۳۴- الی ۱۴/۶۷۴) ۳/۳۲۰=‌[WMD و کاهش غیرمعنادار گلوکز ]P=۰/۰۰۵ ،(۱۲/۲۹۱- الی ۲/۱۵۳-) ۷/۲۲۲-=‌[WMD، انسولین ]۰/۱۵۴P=،(۳/۱۷۸- الی ۰/۵۰۳) ۱/۳۳۷-=‌[WMD و مقاومت به انسولین ]۰/۲۵۴P=،(۰/۱۸۱- الی ۰/۰۴۸) ۰/۰۶۷-=‌[WMD نسبت به گروه کنترل در زنان بزرگسال دارای اضافه‌وزن و چاق شد.
نتیجه­ گیری: نتایج فراتحلیل نشان داد که تمرینات ورزشی سبب تغییر معنادار بر آدروپین، آدیپولین و شاخص‌های مقاومت به انسولین در زنان بزرگسال دارای اضافه‌وزن و چاق نشد. تمرینات ورزشی نسبت به گروه کنترل اثر بهتری بر بهبود آدروپین، آدیپولین و شاخص‌های مقاومت به انسولین ندارد.


صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb