جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تمرین استقامتی

رحمان سوری، هانیه یزداندوست، زهرا مسیبی، سید حسین خادمی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: رتینول متصل به پروتئین ۴ (RBP۴) به عنوان یک آدیپوکاین در تنظیم عملکرد انسولین و متابولیسم گلوکز شرکت دارد. افزایش سطح سرمی رتینول متصل به پروتئین ۴ موجب بروز اختلال در تحمل گلوکز و نیز مقاومت به انسولین می‌گردد. تمرینات ورزشی سبب بهبود حساسیت‌پذیری به انسولین می‌شود. اما هنوز تاثیر تمرین قدرتی بر رتینول متصل به پروتئین ۴ در بیماران دیابتی و مقایسه آن با تمرین استقامتی مشخص نشده است. این پژوهش با هدف بررسی اثر تمرینات ورزشی بر سطوح رتینول متصل به پروتئین ۴ سرمی و میزان مقاومت به  انسولین در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد.

روش‌ها: این مطالعه به روش نیمه تجربی و با مشارکت ۲۳ نفر از بیماران دیابتی نوع ۲ انجام شد. واحد‌های مورد پژوهش به صورت در دسترس انتخاب و به ۲ گروه تجربی ۸ نفره با تمرین استقامتی و قدرتی و نیز یک گروه کنترل ۷ نفره تخصیص داده شدند. برنامه تمرین استقامتی با شدت (۵۰ تا۷۰ درصد) حداکثر ضربان قلب و تمرین قدرتی با شدت (۶۰ تا۷۰ درصد ۱RM) به مدت ۱۰ هفته ۳ روزه اجرا شد. نمونه‌های خونی در حالت ناشتا از همه مشارکت‌کنندگان به منظور ارزیابی سطح سرمی رتینول متصل به پروتئین ۴ و انسولین خون گرفته شد.

نتایج: میانگین و  انحراف معیار سنی واحد‌های مورد مطالعه ۳±۵۰ سال بود. بعد از مداخله مقادیر  رتینول متصل به پروتئین ۴ در گروه با تمرینات قدرتی در مقایسه با گروه با تمرینات استقامتی کاهش معناداری یافت (۰,۰۳P=). همچنین سطوح سرمی گلوکز، بعد از مداخله در هر دو گروه تجربی کاهش معناداری داشت (۰,۰۵>p).

 نتیجه‌گیری:کاهش مقادیر  رتینول متصل به پروتئین ۴ با کاهش درصد چربی بدن همراه است و تمرین قدرتی باکاهش درصد چربی بدن سبب کاهش سطوح رتینول متصل به پروتئین ۴،کاهش گلوکز و بهبود حساسیت به انسولین می‌شود.


فاطمه خانی، حجت اله نیک بخت، فرشاد غزالیان، مجید برزگر،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: سازگاری های عملکرد قلب تحت تاثیر جنس، سن، شدت تمرین و نوع ورزش می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات استقامتی، مقاومتی و همزمان بر عملکرد قلب زنان میانسال سالم بود.
روش‏ ها: در این مطالعه، چهل زن میانسال با میانگین ۳/۴۵±۴۴/۶۲ سال، قد ۴/۸۷±۱۵۷/۷۵ سانتی­متر و وزن ۱۰/۶۴±۷۳/۲۷ کیلوگرم به صورت تصادفی به چهار گروه مساوی (در هر گروه ۱۰ نفر) شامل گروه­های کنترل، استقامتی، مقاومتی و همزمان تقسیم شدند. برنامه‌های تمرین به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته انجام گرفت. گروه استقامتی به دویدن با شدت ۶۵% تا ۸۰% ضربان قلب بیشینه روی نوار گردان پرداختند. گروه مقاومتی تمرینات ورزشی را با شدت ۶۵% تا ۸۰% یک تکرار بیشینه انجام دادند. گروه همزمان نیمی از هر دو تمرین استقامتی و مقاومتی را در هر جلسه اجرا کردند. متغیرهای عملکردی قلب آزمودنی ها به روش اکوکاردیوگرافی تک و دو بعدی اندازه­گیری شد.
نتایج: حجم پایان سیستولی، حجم ضربه‌ای، برون‌ده قلبی و شاخص برون‌ده قلبی در گروه‌های تمرین استقامتی، مقاومتی و همزمان پس از فعالیت افزایش معنی داری یافت (۰/۰۵>P). همچنین کسر تخلیه در گروه‌های تمرین استقامتی و همزمان افزایش معنی‌داری نشان داد (۰/۰۵>P).
نتیجه­ گیری: هشت هفته تمرین استقامتی، مقاومتی و همزمان باعث بهبود عملکرد قلب زنان میانسال سالم می شود. همچنین تاثیر تمرین همزمان بیشتر از تمرین استقامتی و تمرین استقامتی بیشتر از تمرین مقاومتی می باشد.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb