جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای شادکامی

فرزانه براتی، زهرا اشرفی، فرشته نجفی، اقدس کریمی، غلامرضا شریف زاده،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: شادکامی اساسی‌ترین نیاز سلامت روانی انسان‌ها محسوب می‌شود. دانشجویان نیروی انسانی و سازندگان فردای کشور تلقی می‌گردند. از این رو سلامت روانی آنان از اهمیت زیادی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت شادکامی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد.

روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی ۳۴۹ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که دارای معیار‌های ورود به مطالعه بودند به روش نمونه‌گیری چند مرحله‌ای انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد شادکامی آکسفورد به روش خود‌گزارشی جمع‌آوری و توسط نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ تحلیل گردید.

نتایج: میانگین سنی دانشجویان ۲,۳±۲۱,۹  سال و میانگین نمره شادکامی آن‌ها ۱۲.۰۹±۴۴,۱ بود. بین نمره‌ی شادکامی بر حسب جنس (۰,۰۰۱p<)، محل سکونت (۰,۰۱۹=p) و علاقه به رشته‌ی تحصیلی (۰,۰۰۴>p) تفاوت آماری معنی‌داری وجود داشت، اما بین نمره‌ی شادکامی و سایر مشخصات فردی دانشجویان تفاوت آماری معنی‌داری به‌دست نیامد (۰,۰۵>p).

نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد وضعیت شادکامی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نسبتا مناسب است. برخی گروه‌ها از سطح شادکامی پایین‌تری برخوردار بودند که لزوم توجه بیشتر به این گروه‌ها ضروری به‌نظر می‌رسد.


آناهیتا خدابخشی کولایی، مهنوش زحمتکش، رسول برزگر خضری،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از روش های روان‌شناختی مکمل جهت حل مشکلات روانی سالمندان، استفاده از موسیقی‌درمانی است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی موسیقی آرامش بخش و بی کلام آرند اشتاین بر احساس شادکامی و کیفیت خواب زنان سالمند مقیم خانه سالمندان انجام شده است.
روش­ ها: پژوهش حاضر، از نوع نیمه تجربی با پیش ­آزمون و پس ­آزمون و گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش تمامی زنان سالمند مقیم مراکز سالمندی منطقه سه شهرداری شهر تهران در سال ۱۳۹۵بودند. ۳۰ نفر زن سالمند ۶۵ تا ۷۵ ساله به روش نمونه­ گیری تصادفی ساده انتخاب و  به دو گروه مداخله (۱۵=n) و کنترل (۱۵=n) تخصیص داده شدند. گروه مداخله به مدت ۱۲ جلسه ۵۰-۴۵ دقیقه به موسیقی آرامش بخش و بی کلام آرند اشتاین، قبل از خواب ظهر گوش دادند. از پرسشنامه های شادکامی آکسفورد و کیفیت خواب پیتزبورگ برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها از طریق تحلیل کوواریانس و با نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ و با سطح معناداری (۰/۰۵>P) تحلیل شدند.
نتایج: یافته ها نشان داد که گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در پس­آزمون میانگین احساس شادکامی بالاتر (۰/۰۱=P) و کیفیت خواب بهتری داشتند (۰/۰۱=P).
نتیجه ­گیری: براساس یافته ها موسیقی آرامش بخش بی­کلام آرند اشتاین می­تواند کیفیت خواب و شادکامی زنان سالمندان را بهبود بخشد. استفاده این روش به عنوان یک شیوه درمانی مکمل جهت رفع مشکلات خواب و بهبود شادکامی این افراد بوسیله متخصصان و مراقبان در خانه های سالمندان پیشنهاد می گردد.
 

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb