جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شبکه عصبی مصنوعی

ایمان ذباح، مجید حسن زاده، زهرا کوهجانی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری عروق کرونری قلب، از شایع­ترین بیماری­ها در جوامع مختلف است. بهترین روش ارزیابی بیماری کرونر قلبی آنژیوگرافی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر پارامترهای بیماری با استفاده از روش­های هوشمند به منظور پیشگویی وضعیت عروق کرونری قلب انجام شده است.

روش ­ها: این مطالعه از نوع تحلیلی بوده و پایگاه داده آن شامل ۲۰۰ رکورد از نوع غیر قابل انتساب می­باشد. در این پژوهش از شبکه­ های عصبی­ مختلف MLP و LVQ و  BRبه منظور پیش­بینی بسته بودن یا نبودن عروق کرونری قلب استفاده شده است. همچنین اهمیت تأثیر ریسک فاکتورهای پیوسته بیماری کرونر قلب مورد بررسی قرار گرفته است.

نتایج: مهم ­ترین معیارهای سیستم­ های تشخیص بیماری، دو شاخص ویژگی (Specificity) و حساسیت (Sensitivity) می­باشند. در این مطالعه، این دو شاخص در مرحله تست و آزمون مورد محاسبه قرار گرفتند. بهترین صحت مدل مربوط به شبکه عصبی پرسپترون چندلایه با قانون پس انتشار خطا و معادل ۸۸ درصد بوده است. همچنین مشاهده شد که حذف پارامترهای گسسته در سرعت همگرایی شبکه عصبی تأثیر مثبت دارد و می ­تواند دقت پیش­ بینی را تا ۸۵ درصد ارتقاء بخشد.

نتیجه­ گیری: آنژیوگرافی یک روش تهاجمی است و علاوه بر هزینه گران آن همراه با ریسک­ هایی چون مرگ، سکته قلبی و سکته مغزی است. بنابراین باید از روش­ های غیر تهاجمی استفاده شود که پیش­ بینی بر اساس آن­ها دارای کمترین خطا و بیشترین اطمینان باشد. استفاده از روش­ های نوین داده­ کاوی می­ تواند به کاهش این عوارض کمک کند.


ایمان ذباح، زهرا کوه جانی، علی ماروسی، کامران لایقی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری عروق کرونری قلب، از شایع ­ترین بیماری­ها در جوامع مختلف است. یکی از  بهترین روش های  ارزیابی این بیماری آنژیوگرافی است که نوعی روش تهاجمی است و علاوه بر هزینه گران آن همراه با خطراتی نظیر مرگ، سکته قلبی و مغزی است. مطالعه حاضر باهدف ارائه مدل عصبی‌فازی به‌منظور کمک به پزشک در پیش‌بینی وضعیت عروق کرونر قلبی انجام‌ شده است.
روش ­ها: این مطالعه از نوع تشخیصی بوده و پایگاه داده آن مشتمل بر ۲۰۰ نفر از مراجعین به مرکز تخصصی قلب و عروق شهرستان تربت‌حیدریه انجام‌شده که شامل ۱۳ عامل خطر از نوع غیرقابل انتساب می­باشد. در این پژوهش مدل­هایی مبتنی بر روش­های داده ­کاوی جهت تشخیص بیماری عروق کرونر قلبی ارائه‌شده است. مدل‌سازی به کمک شبکه­ های عصبی مصنوعی و سپس شبکه­ های عصبی­ فازی و در نهایت خوشه ­بندی فازی انجام گرفت.
نتایج: خطای محاسبه‌شده بر اساس روش میانگین مربعات خطا در روش شبکه عصبی مصنوعی و شبکه­ های عصبی‌فازی به ترتیب ۰/۲۵۷۴P= و ۰/۰۰۰۷P= بدست آمد.
نتیجه­ گیری: از آنجایی که آنژیوگرافی یک روش تهاجمی است و با خطرات متعددی همراه است، باید از روش­های غیرتهاجمی استفاده شود که پیش ­بینی بر اساس آن‌ها دارای کمترین خطا و بیشترین اطمینان باشد. استفاده از روش ­های نوین داده­ کاوی می­تواند به کاهش این عوارض کمک کند.
ایمان عابدیان، علی ایوبی، حمیدرضا غفاری، ایمان ذباح،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری دیابت یکی از شایع ترین و پر هزینه ترین بیماری ها می باشد که تشخیص به ‌موقع آن می ‏تواند منجر به کاهش پیشرفت این بیماری و عوارض ناشی از آن شود. این پژوهش با هدف تعیین وضیعت بیماری دیابت ازنظر ابتلا و یا عدم ابتلا به آن، با استفاده از تکنیک‏ های داده‌کاوی انجام ‌شده است.
روش­ ها: این مطالعه از نوع تحلیلی بوده و پایگاه داده آن شامل ۲۵۴ رکورد مستقل مبتنی بر ۱۳ ویژگی و جمع‌آوری‌شده توسط محققین طرح از یکی از مراکز تخصصی دیابت شهرستان مشهد می‌باشد.
نتایج: پس از پیش‌پردازش داده ‏ها روش‌های مختلف تشخیص الگو مورد بررسی قرار گرفتند، با استفاده از شبکه‏ عصبی پرسپترون چندلایه MLP، شبکه عصبی LVQ، بردار پشتیبان SVM و روش خوشه‌بندی K_means، میانگین حداقل مربعات خطا محاسبه گردید. صحت عملکرد هر یاد گیر به ترتیب ۹۴%، ۹۲%، ۹۶% و ۹۳% محاسبه گردید.
نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه حاکی از آن است که روش SVM عملکرد بهتری نسبت به سایر روش‏ها در تشخیص بیماری دیابت دارد.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb