جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای فرسودگی والدگری

شهرزاد عدیلی، زهره رئیسی، ناهید اکرمی، زهره رنجبر کهن،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: اختلال بی نظمی خلق ایذایی یک نوع اختلال خلقی است که آسیب ­های جدی روانی و جسمی به کودک و والدینشان وارد می­کند که نیاز به مداخله و توجه است. بنابراین پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی فیلیال­ تراپی و بازی درمانی دلبستگی محور بر فرسودگی والدگری مادران دارای کودکان با علائم بی نظمی خلق ایذایی انجام گرفت.
روش ­ها: مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. تعداد ۴۵ مادر دارای کودک با علائم اختلال بی نظمی خلقی ایذائی از مراکز مشاوره شهر اصفهان با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی ساده در دو گروه­ آزمایش و یک گروه کنترل تخصیص داده شدند. گروه آزمایش یک مداخله فیلیال­ تراپی و گروه آزمایش دو بازی درمانی دلبستگی محور را دریافت کردند و گروه کنترل مداخله­ ای دریافت نکردند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه اختلال بی نظمی خلق ایذایی و فرسودگی والدگری بودند. داده­ها از طریق تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: نتایج نشان دادند که هر دو مداخله فیلیال تراپی و بازی درمانی دلبستگی محور بر ابعاد فرسودگی والدگری مادران در مرحله پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری با گروه کنترل داشتند (۰/۰۰۱>P).  اما تفاوت معناداری بین مداخله فیلیال تراپی و دلبستگی محور در مراحل پس آزمون و پیگیری بر ابعاد فرسودگی والدگری دیده نشد (۰/۰۰۱>P).
نتیجه­ گیری: مداخلات فیلیال­ تراپی و بازی درمانی دلبستگی محور می­تواند منجر به کاهش فرسودگی والدگری در مادران دارای کودک با علائم بی نظمی خلق ایذایی گردد.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb