دوره 11، شماره 1 - ( 4-1402 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 74-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

T S, S N, S K. Investigating the causal relationship between metacognitive beliefs and rumination with job burnout with the mediation of emotion regulation difficulty in the employees of Mashhad City Bank in 1401. Journal title 2023; 11 (1) :61-74
شیبانی طوبی، ناظمی سید رضا، خطیبی سید رضا. بررسی رابطه علی باورهای فراشناختی و نشخوار فکری با فرسودگی شغلی با میانجی گری دشواری تنظیم هیجان در کارمندان بانک شهر مشهد سال 1401. عنوان نشریه. 1402; 11 (1) :61-74

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
2- دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
زمینه و هدف: منابع انسانی مهمترین سرمایه و عامل موفقیت سازمان ها محسوب می شوند. عوامل متعددی عملکرد شغلی کارکنان را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث فرسودگی شغلی آنان می گردد. این مطالعه با هدف بررسی نقش میانجی گری دشواری تنظیم هیجانی در رابطه باورهای فرا شناختی و نشخوار فکری با فرسودگی شغلی انجام شد.
روش ها: پژوهش حاضر به روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری این مطالعه را کارمندان  بانک های شهر مشهد  در سال 1401 تشکیل می دادند. حجم نمونه تعداد 320 نفر بودند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. مشارکت کنندگان به پرسش نامه های فرسودگی شغلی مسلش، پرسش نامه دشواری تنظیم هیجان DERS و پرسشنامه نشخوار فکری نولن هوکسما و مارور و پرسش نامه باورهای فراشناختی ولز پاسخ دادند.
نتایج: تحلیل مسیر نشان داد، باورهای فرا شناختی و نشخوار فکری به شکل مستقیم و غیرمستقیم و از طریق دشواری تنظیم هیجانی منجر به افزایش فرسودگی شغلی در کارمندان شدند. باورهای فراشناختی با ابعاد  دشواری تنظیم هیجان رابطه مستقیم و معنی داری ( 0/05= p و0/54 r= )  داشت، بین باورهای فراشناختی با ابعاد دشواری تنظیم هیجان رابطه معکوس ( 0/05= p و0/34r= )  مشاهده گردید، همچنین پاسخ های نشخواری با تمام ابعاد دشواری تنظیم هیجان رابطه مستقیم ( 0/001= p و0/31 r= ) نشان داد. بین فرسودگی شغلی با ابعاد تنظیم هیجان رابطه ی مستقیم و ضعیف  ( 0/05= p و0/24r= ) دیده شد.
نتیجه ­گیری: این یافته ها بر نقش باورهای فرا شناختی و نشخوار فکری فرد در کاهش دشواری تنظیم هیجانی، جهت نیل به فرسودگی شغلی تاکید دارد.

دریافت: 1401/10/17 | پذیرش: 1402/4/27 | انتشار: 1402/5/17