دوره 4، شماره 3 - ( 7-1395 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 58-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghodrati A, Hassanzadeh M, Najafi Z, Akbarian H R. Traumatic Chylothorax: A case report. Journal title 2016; 4 (3) :55-58
قدرتی تربتی عباس، باقری رضا، حسن زاده مجید، نجفی زهره، اکبریان حمیدرضا. شیلوتوراکس ناشی از ضربه: گزارش موردی. عنوان نشریه. 1395; 4 (3) :55-58

1- دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
2- دانشگاه علوم پزشکی مشهد

زمینه و هدف: شیلوتوراکس یک عارضه نادر است که متعاقب نشت مایع لنفاوی از مجرای توراسیک به داخل فضای جنب ایجاد میشود. این وضعیت باعث کاهش حجم ریوی میگردد که در صورت عدم کنترل به موقع باعث دیسترس تنفسی، سیانوز و نهایتا مرگ بیمار میشود. این مطالعه معرفی یک مورد شیلوتوراکس به‌دنبال ضربه است.

معرفی بیمار: در این مطالعه بیمار دختری۱۲ ساله بود که به علت ضربه به ناحیه قفسه سینه در حین بازی در مدرسه، از حدود ۵ ماه قبل دچار تنگی نفس بود و با دیسترس تنفسی مراجعه نمود. بعد از انجام بررسی‌های آزمایشگاهی و انجام گرافی قفسه سینه تشخیص شیلوتوراکس دو طرفه برای بیمار داده شد و چست تیوب دو طرفه تعبیه و مجرای توراسیک مسدود گردید. بیمار به مدت ۴ روز در بخش مراقبت‌های ویژه بستری و سپس با حالت عمومی خوب به بخش توراکس منتقل گردید و در نهایت پس از چند روز بستری در بخش مذکور با وضعیت عمومی طبیعی ترخیص گردید.

نتیجه‌گیری: تشخیص و درمان به‌موقع شیلوتوراکس در نجات جان بیمار نقش عمده‌ای داشته و از ایجاد عوارض و خطرات بعدی ناشی از مشکلات ریوی آن پیشگیری‌می نماید.

واژه‌های کلیدی: شیلوتوراکس، ضربه، گزارش موردی
متن کامل [PDF 1946 kb]   (2858 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/9/21 | پذیرش: 1395/11/16 | انتشار: 1396/2/14