دوره 4، شماره 3 - ( 7-1395 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 24-30 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sepahi M, Hajinezhad M R, Miri H R, Ghahantigh M. The Effect of unripe fruit powder of Momordica charantia on serum malondialdehyde in rats fed a high-fat diet . Journal of Health Chimes. 2016; 4 (3) :24-30
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-360-fa.html
سپاهی مهران، حاجی نژاد محمد رضا، میری حمید رضا، جهانتیغ مهدی. اثر پودر میوه نارس گیاه موموردیکا کارانتیا بر مالون‌دی‌آلدئید سرم در موش‌های صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب. مجله طنین سلامت. 1395; 4 (3) :24-30

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-360-fa.html


مربی دانشگاه زابل
چکیده:   (395 مشاهده)

زمینه و هدف: خربزه تلخ (کارلا) یک گیاه دارویی شناخته شده­ است که در جنوب شرق ایران مصرف خوراکی دارد. این مطالعه با هدف بررسی اثر پودر میوه گیاه  خربزه تلخ بر سطح سرمی مالون دی‌آلدئید در موش‌های صحرایی تحت تیمار با رژیم پرچرب انجام شد.

روش‌ها: در این مطالعه تجربی ۴۰ سر موش صحرایی نر بود به صورت تصادفی به ۴ گروه ۱۰ تایی تقسیم شد: موش‌های گروه کنترل منفی جیره معمولی دریافت کردند. موش‌های گروه کنترل مثبت با جیره پرچرب تغذیه شدند. گروه سوم جیره پرچرب را همراه با چهار درصد پودر میوه گیاه  خربزه تلخ دریافت کرد و گروه چهارم علاوه بر جیره پر چرب با جیره حاوی ۸ درصد پودر میوه گیاه خربزه تلخ به‌مدت ۱ ماه تغذیه شدند. در پایان دوره از قلب موش‌ها خون‌گیری شد و کلسترول تری‌گلیسرید و مالون­دی­آلدهید سرم به‌وسیله کیت­های تجاری اندازه­گیری شد.

نتایج: سطح سرمی مالون دی آلدئید در گروه کنترل مثبت اختلاف معنی‌داری با گروه کنترل منفی داشت (۰/۰۵>P). مالون دی آلدئید گروه­های تحت تیمار با میوه خربزه تلخ در مقایسه با گروه کنترل مثبت کاهش معنی‌داری نشان داد (۰/۰۵>P). پودر گیاه خربزه تلخ سبب کاهش معنی‌دار کلسترول و تری‌گلیسرید سرم در مقایسه با گروه کنترل مثبت شد. سطح سرمی مالون‌دی‌آلدئید ،کلسترول و تری‌گلیسرید در گروه‌های دریافت کننده جیره پرچرب به همراه ۴ و ۸ درصد پودر میوه خربزه تلخ اختلاف معنی­داری را نشان نداد(۰/۰۵<P).

نتیجه گیری: مصرف میوه نارس گیاه  خربزه تلخ به همراه جیره غذایی می­تواند باعث کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و آسیب اکسیداتیو شود.

متن کامل [PDF 552 kb]   (107 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۸ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۲/۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۲/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015  All Rights Reserved | Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb