دوره 5، شماره 1 - ( 1-1396 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 56-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abbasi M, Mojtahedi H. The Effect of Aquatic Exercise on Quality of Life, Body Mass index and cardiovascular Markers in Middle-aged Women: a pilot study. Journal title 2017; 5 (1) :50-56
عباسی مروارید، مجتهدی حسین. اثر ورزش در آب بر کیفیت زندگی، توده بدنی و شاخص‌های قلبی زنان میانسال: یک مطالعه مقدماتی. عنوان نشریه. 1396; 5 (1) :50-56

1- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، ایران
2- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان،اصفهان، ایران

زمینه و هدف: میانسالی از مراحل حساس زندگی است که در صورت عدم فعالیت بدنی مناسب می­تواند به کاهش چشمگیر کیفیت زندگی منجر شود. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر هشت هفته ورزش در آب بر کیفیت زندگی، شاخص ­های قلبی و توده بدنی زنان میانسال انجام شد.

روش ­ها: بعد از اندازه گیری شاخص­های آنتروپومتریک تعداد 20 زن 55-45 سال به طور تصادفی و در دو گروه ورزش در آب (10 نفر) و کنترل (10 نفر) وارد شدند. در مرحله پایه هر دو گروه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی را جهت بررسی کیفیت زندگی تکمیل کردند. همچنین شاخص­ های قلبی و توده بدنی زنان اندازه گیری شد. ورزشات گروه ورزش در آب هشت هفته، 2 بار در هفته و هر بار یک ساعت انجام شد. بعد از پایان هفته هشتم شاخص ­های پژوهش در هر دو گروه اندازه گیری شد.

نتایج: هشت هفته ورزش در آب باعث افزایش معنی­دار کیفیت زندگی در زنان میانسال گردید (0/001=P). به­طوری­که علاوه بر امتیاز کلی کیفیت زندگی، زیر مولفه ­های آن شامل سلامت روانی (0/001P=)، روابط اجتماعی (0/02P=) و سلامت محیط (0/001P=) نیز بهبود یافت. علاوه بر این فشار خون (0/04=P) و شاخص توده بدنی (0/001P=) نیز کاهش معنی­داری داشت.

نتیجه­ گیری: هشت هفته ورزش در آب احتمالا باعث افزایش معنی­ دار کیفیت زندگی، بهبود شاخص توده بدنی و همچنین شاخص­ های قلبی و عروقی در زنان میانسال می­ شود.

دریافت: 1396/1/22 | پذیرش: 1396/3/22 | انتشار: 1396/4/1