دوره 4، شماره 4 - ( 10-1395 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 28-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

safaei M, rajabzadeh S. A review of Sexual Functioning Disorders amongst Postmenopausal women referring to health centers of Torbat Heydariyeh in 2016. Journal title 2017; 4 (4) :23-28
صفایی مینو، رجب زاده سمیرا. بررسی وضعیت اختلال عملکرد جنسی در زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان تربت‌حیدریه در سال 1395. عنوان نشریه. 1395; 4 (4) :23-28

1- دانشگاه علوم پزشگی تربت حیدریه

زمینه و هدف: امروزه انتظار می­رود زنان یائسه سال­ های بیشتری به­ سلامت زندگی کنند. با آنکه روابط جنسی نقش مهمی در استحکام و پیوند خانواده دارد، اما اطلاعات اندکی در این زمینه در سطح شهرستان در دسترس می­باشد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت اختلال عملکرد جنسی در زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان تربت­ حیدریه در سال 1395 انجام گردید.

روش ­ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی است که در سال 1395 در شهرستان تربت­ حیدریه انجام شد. جامعه هدف شامل 200 زن یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی سطح شهر بود. ابزارهای پژوهش شامل: فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه عملکرد جنسی زنان (FSFI) بود. داده­ها با نرم­ افزار SPSS نسخه 18 و آمار توصیفی تحلیل شد.

نتایج: میانگین نمره کل عملکرد جنسی 9 ± 22/53 ( در دامنه 14/40 تا 35/60 ) بود. اکثر واحدهای پژوهش عملکرد جنسی نامطلوب (72/5 درصد) داشتند. همچنین در بین 6 حیطه عملکرد جنسی، بیشترین فراوانی اختلال در حیطه لغزندگی (5/93 درصد) و کم­ترین میزان اختلال در حیطه رضایت (5/72 درصد) بود.

نتیجه ­گیری: عملکرد جنسی زنان یائسه در سطح شهرستان در سطح نامطلوب است. پیشنهاد می­ گردد مداخلات آتی در جهت شناسایی عوامل مرتبط و رفع این مشکل طراحی و اجرا گردد.

واژه‌های کلیدی: عملکرد جنسی، یائسگی، زنان
دریافت: 1396/2/9 | پذیرش: 1396/4/1 | انتشار: 1396/4/1