دوره 4، شماره 4 - ( 10-1395 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 22-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ebadinejad Z, rassouli M, Payandeh A, Zahed G, Mohalli F. The Effect of aerobics on Anxiety in Children with Cancer. Journal title 2017; 4 (4) :16-22
عبادی نژاد زهرا، رسولی مریم، پاینده ابوالفضل، زاهد غزال، محلی فاطمه. تاثیر حرکات ایروبیک بر اضطراب کودکان مبتلا به سرطان. عنوان نشریه. 1395; 4 (4) :16-22

1- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
4- مرکز تحقیقات بیماری های خونی مادرزادی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

زمینه و هدف: سرطان در زمره بیماری‌های مزمن و رو به تزاید دوران کودکی در سراسر جهان است. این بیماری با پیامدهای روان‌شناختی بسیاری از جمله اضطراب همراه می‌باشد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر حرکات ایروبیک بر اضطراب کودکان مبتلا به سرطان انجام شد.

روش‌ها: این پژوهش به روش نیمه‌تجربی انجام شد. جامعه پژوهش کلیه کودکان 7 تا 12 ساله مبتلا به سرطان بودند که در بخش انکولوژی یکی از بیمارستان‌های مختص به کودکان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1393 بستری بودند. نمونه‌گیری به شیوه در دسترس انجام شد. 31 کودک مبتلا به اضطراب خفیف وارد مطالعه شدند. مداخله به شکل حرکات ایروبیک به‌مدت 45 دقیقه در اتاق بازی طی 6 جلسه انجام شد. در روز پایانی مداخله (روز ششم) و سه هفته بعد مجددا با خواندن عبارات، پرسشنامه برای کودکان تکمیل گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری و با استفاده از نرم افزارSPSS  نسخه 18 تحلیل گردید.

نتایج: یافته‌های پژوهش نشان داد که میانگین نمره اضطراب کودکان پس از مداخله (1/33 ±11/40) و روز پایانی (اتمام مداخله) (2/12 ±10/58) به نسبت قبل از مداخله (1/94 ±12/61) کاهش معنی‌داری داشت (0/001>p).

نتیجه‌گیری: نتایج حاضر نشان دهنده این است که حرکات ایروبیک به‌عنوان یک مداخله هنر درمانی و غیر دارویی سبب کاهش اضطراب کودکان مبتلا به سرطان شد. لذا استفاده از آن جهت برقراری سلامت و شادابی کودکان بستری پیشنهاد می‌گردد.

دریافت: 1396/3/1 | پذیرش: 1396/3/27 | انتشار: 1396/4/1