دوره 4، شماره 4 - ( 10-1395 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 45-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hassanipour Azgomi S, Fathalipour M, Daryabeigi Khotbesara R, Soheili azad A. Prevalence of obesity and overweight in students of Tehran University of medical sciences in 2015. Journal title 2017; 4 (4) :40-45
حسنی پور ازگمی سهیل، فتحعلی پور محمد، دریابیگی خطبه سرا رضا، سهیلی آزاد علی اکبر. بررسی اضافه وزن و چاقی در دانشجویان علوم پزشکی تهران در سال 1394. عنوان نشریه. 1395; 4 (4) :40-45

1- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران

زمینه و هدف: چاقی و اضافه وزن به‌عنوان مهمترین عامل تهدید کننده سلامتی افراد در قرن حاضر مطرح می‌باشد و دانشجویان از جمله افرادی هستند که در معرض خطر بالای چاقی قرار دارند، لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان چاقی و اضافه وزن در دانشجویان علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۴ انجام شد.

روش‌ها: این مطالعه به‌صورت مقطعی و بر روی ۳۴۲ نفر از دانشجویان ساکن خوابگاه که به صورت تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند، انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و اندازه‌گیری قد و وزن جمع‌آوری گردید. برای محاسبه چاقی و اضافه وزن از معیار شاخص توده بدنی سازمان جهانی بهداشت استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماریSPSS  نسخه ۱۶ انجام شد.

نتایج: میزان چاقی و اضافه وزن در نمونه مورد بررسی به ترتیب برابر ۱/۵ و ۱۵/۲ درصد بود. بین متغیر های جنسیت و وضعیت توده بدنی دانشجویان رابطه معنیداری مشاهده گردید (۰/۰۰۱>p). همچنین تفاوت معنیداری بین میزان اضافه وزن و مصرف سیگار و نیز اضافه وزن و فعالیت فیزیکی منظم وجود داشت (۰/۰۵>p).

نتیجه‌گیری: میزان چاقی و اضافه وزن در بین دانشجویان علوم پزشکی در سطح بالایی قرار دارد و لذا برنامههای پیشگیرانه در زمینه رعایت رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی منظم پیشنهاد میگردد.

واژه‌های کلیدی: چاقی، اضافه وزن، دانشجویان، تهران
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى