دوره 5، شماره 2 - ( 3-1396 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 48-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi J, Pour-Emamali A, Pouryousef A, Gholampour A, Soleimani Jelodar R. Survey of serologic markers and levels of liver enzyme in Hepatitis B patients of Ahvaz city in 2014. Journal title 2017; 5 (2) :40-48
احمدی جواد، پورامامعلی امیر، پوریوسف علی، غلامپور آزاده، سلیمانی جلودار رحیم. بررسی شاخص های سرولوژیکی و سطوح آنزیم های کبدی در مبتلایان به هپاتیت مزمن ب شهرستان اهواز در سال 1393. عنوان نشریه. 1396; 5 (2) :40-48

1- دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
2- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

زمینه و هدف: سطوح آنزیم­های کبدی جهت تعیین وضعیت پیشرفت عفونت مزمن در ناقلین مبتلا به ویروس هپاتیت ب از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف تعیین شاخص­ های سرولوژیکی و سطوح آنزیم های کبدی در مبتلایان به هپاتیت مزمن ب شهر اهواز در سال 1393 انجام شد.
روش ها:در این مطالعه توصیفی مقطعی 71بیمار مبتلا به ویروس هپاتیت ب(HBV) مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اهواز شرکت داشتند. شاخص­ های سرولوژیکی HBV با استفاده از روش الایزا و سطوح آنزیم­ های کبدی طی روش بیوشیمی اندازه ­گیری شد. تحلیل داده ها در استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام شد.
نتایج: میانگین سن بیماران 13/5± 38/9 سال بود. 27 نفر (38%) زن و 44 نفر (62%) مرد بودند. میانگین و انحراف معیار شاخص های آلانین ترانس آمیناز، بیلی روبین تام و بیلی روبین مستقیم بیماران به ترتیب  U/L116/3 ±77/9، mg/ml4 ±11/1 و mg/ml 2/1 ±0/6 بود. تفاوت معنی داری بین میانگین آلانین ترانس آمیناز (ALT) بیماران برحسب جنسیت آنها مشاهده شد (0/048 P=). میانگین بیلی­روبین مستقیم بیماران HBeAg منفی و  مثبت متفاوت بود (0/006 P=).
نتیجه­ گیری: نتایج نشان داد که سطوح آنزیم های کبدی در دو گروه بیماران هپاتیت مزمن HBeAg مثبت و منفی یکسان بود. پیشنهاد می ­شود در مطالعات بعدی شاخص های دیگری از جمله میزان HBV-DNA و تغییرات بافت شناسی کبد در سرم مبتلایان هپاتیت ب مزمن  اندازه ­گیری شود.

واژه‌های کلیدی: هپاتیت مزمن B، HBeAg، آنزیم های کبدی
دریافت: 1396/4/28 | پذیرش: 1396/6/7 | انتشار: 1396/7/15