دوره 6، شماره 2 - ( 6-1397 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 37-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davoudi M, Barjasteh Askari F, Zarei A, Afsharmoghadam M, Ghasemzadeh H, Mojtabazadeh M. Investigation of fluoride in potable water resources in Torbat Heydariyeh City in 2016-17. Journal title 2018; 6 (2) :29-37
داودی مجتبی، برجسته عسکری فاطمه، زارعی امین الله، افشار مقدم محمد، قاسم زاده حسین، مجتبی زاده مهدی. بررسی میزان فلوراید در منابع آب شرب شهرستان تربت حیدریه در سال 96-1395. عنوان نشریه. 1397; 6 (2) :29-37

1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
2- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
زمینه و هدف: وجود فلوراید در حد بهینه در آب آشامیدنی باعث کاهش پوسیدگی دندان شده و مانع از بروز فلوروزیس دندانی می شود. این مطالعه به منظور بررسی میزان فلوراید موجود در منابع آب شرب شهرستان تربت حیدریه در سال 96-1395 انجام شد.
روش­ ها: این مطالعه توصیفی مقطعی، بر روی 22 حلقه چاه تامین کننده آب شرب شهرستان تربت حیدریه انجام گرفت. از هر چاه در هر فصل یک نمونه یک لیتری تهیه شد و غلظت فلوراید در آزمایشگاه با استفاده از روش استاندارد SPADNS و دستگاه اسپکتروفتومتر DR 5000 اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار آماری SPSS نسخه21 تحلیل شد.
نتایج: غلظت فلوراید در منطقه مورد مطالعه در محدوده صفر تا 0/35 میلی گرم بر لیتر با میانگین 0/23 میلی گرم بر لیتر اندازه گیری شد. تغییرات فصلی معناداری در غلظت فلوراید مشاهده نشد. همچنین، رابطه معناداری بین غلظت فلوراید و عمق چاه وجود نداشت.
نتیجه­ گیری: با توجه به اینکه غلظت فلوراید کمتر از حد استاندارد مشاهده شد، پیشنهاد می شود جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان در اثر کمبود فلوراید، اقداماتی از قبیل توزیع دهان شویه حاوی فلوراید در مدارس و فلوئور زنی به آب آشامیدنی انجام گیرد.
دریافت: 1396/10/16 | پذیرش: 1397/7/11 | انتشار: 1397/11/3