دوره 6، شماره 2 - ( 6-1397 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 28-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehravar F, Najafi F, khoramdad M, Taaraei Y, Mansoornia M, Holakoui K. Investigating the effect of several determinative factors on gastric cancer morbidity in Aghbulagh Village, Meshgin Shahr –Ardabil Province: A case control study. Journal title 2018; 6 (2) :21-28
مهرآور فاطمه، نجفی فرشته، خرمداد ملیحه، تبرائی یاسر، منصورنیا محمد علی، هلاکوئی کوروش. بررسی برخی عوامل موثر بر ابتلا به سرطان معده در روستای آغبلاغ مشگین شهر اردبیل : یک مطالعه‌ی مورد- شاهدی. عنوان نشریه. 1397; 6 (2) :21-28

1- گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
زمینه و هدف: سرطان معده شایع ترین سرطان دستگاه گوارش در ایران می­باشد که بخصوص در نواحی شمال غرب کشور بروز بسیار بالایی دارد. هدف از این مطالعه ، بررسی عوامل موثر بر ابتلا به سرطان معده در روستای آغبلاغ مشگین شهر اردبیل بود.
روش ­ها: این مطالعه در روستای آغبلاغ شهرستان مشکین شهر در استان اردبیل انجام شد که در فرآیند ارزیابی جامعه در این روستا؛ بروز بالای سرطان معده به عنوان مشکل اولویت دار آنها مطرح گردید. از این­رو، یک مطالعه­ ی مورد شاهدی بر روی 21 بیمار مبتلا به سرطان معده که در طی سال 1392 تا 1394 تشخیص داده شده بودند طراحی گردید. 63 شاهد که به صورت غیرتصادفی و هدفمند از افراد روستای مجاور انتخاب شدند و از نظر سن و جنس همسان شده بودند وارد مطالعه شدند. نسبت شانس و رگرسیون لجستیک برای عوامل خطر احتمالی محاسبه گردید.
نتایج: میانگین سنی گروه مورد ۷/۶۴ سال و گروه شاهد 61/۱ سال بود. در آنالیز چند متغیره با استفاده از رگرسیون لجستیک متغیرهای سطح تحصیلات (0/38 =OR، 0/880/15= CI)، داشتن سابقه خانوادگی (12/9=OR ، 72/52/5= CI) و مصرف کم میوه‌جات (3/06=OR ، 9/890/49= CI) معنادار شدند. در آنالیز تک متغیره، متغیر فواصل بین وعده های غذایی (3/5 = OR ، 9/91/2= CI) معنادار شد.
نتیجه­ گیری: با توجه به بالا بودن نسبت شانس برای متغیر سابقه­ی خانوادگی، مطالعات ژنتیکی جهت شناخت ژن­های موثر و برهمکنش آنها با عوامل محیطی در این منطقه پیشنهاد می­ گردد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/3/23 | پذیرش: 1397/7/12 | انتشار: 1397/11/3