دوره 7، شماره 2 - ( 6-1398 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 70-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

KH K, A B Y, F M M, A Z M, M S. Users' Views on the Benefits of Using the Picture Archiving and Communication System (PACS) in hospitals affiliated with Mashhad University of Medical Sciences in 2016. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه 2019; 7 (2) :62-70
کیمیافر خلیل، بنای یزدی پور علیرضا، منوچهری منزه فرشته، ضیایی مشهدی امیرحسین، سرباز معصومه. بررسی دیدگاه کاربران نسبت به مزایای بکارگیری سیستم آرشیو و انتقال تصاویر پزشکی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1395. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1398; 7 (2) :62-70

1- گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه تکنولوژی رادیولوژی، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
زمینه و هدف: سیستم آرشیو و انتقال تصاویر پزشکی برای ذخیره، بازیابی و نمایش تصاویر پزشکی و انتقال گزارشات الکترونیک استفاده می‌شود. یکی از عوامل مهم در پذیرش این سیستم، کاربران می باشند. این پژوهش با هدف بررسی دیدگاه کاربران نسبت به مزایای بکارگیری سیستم آرشیو و انتقال تصاویر پزشکی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.
روش­ ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی- مقطعی در سال 1395 انجام شد. جامعه پژوهش مورد نظر 88 نفر از کاربران سیستم آرشیو و انتقال تصاویر پزشکی از پنج بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودند. گردآوری داده­ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته انجام شد. روایی پرسشنامه به روش تحلیل محتوا و پایایی آن به روش آزمون- بازآزمون بررسی گردید. تحلیل داده‌ها نیز با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
نتایج: نتایج نشان داد که در رابطه با شاخص‌های بهبود عملکرد سازمان، 46 نفر (60/6­%، خیلی زیاد و زیاد) از مشارکت کنندگان معتقد بودند که با ورود سیستم آرشیو و انتقال تصاویر پزشکی، هزینه های بیمارستان کاهش می یابد. در مورد شاخص های ورود، نظام آرشیو و انتقال تصاویر پزشکی در بخش رادیولوژی، 49 نفر (64/5­%، خیلی زیاد و زیاد) از افراد قویا معتقد بودند که با کمک این سیستم، امکان رادیولوژی از راه دور فراهم می گردد.
نتیجه ­گیری: بر اساس یافته ­ها، کاربران مهم ترین مزایای بکارگیری سیستم آرشیو و انتقال تصاویر پزشکی را مواردی هم چون کاهش هزینه ها، امکان رادیولوژی از راه دور، افزایش کیفیت و کارایی در مراقبت سلامت می دانند. ایجاد زیر ساخت های لازم جهت اجرای موفقیت آمیز این فناوری پیشنهاد می گردد.
دریافت: 1398/4/11 | پذیرش: 1398/8/21 | انتشار: 1398/10/21