دوره 8، شماره 1 - ( 6-1399 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 47-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

P M, H A, M K, H Y. Optimization of effective parameters on the suspension durability of green synthesis silver nanoparticles and evaluation their antimicrobial effect. Journal title 2020; 8 (1) :36-47
محمد زاده جهانی پیمان، عزیزی حکیم، خاتمی مهرداد، یعقوبی هاجر. اثر ضد میکروبی و پارامترهای موثر بر پایداری نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از گیاه پونه. عنوان نشریه. 1399; 8 (1) :36-47

1- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بم، بم، ایران
2- گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران
3- مرکز تحقیقات بیوشیمی بالینی، پژوهشکده علوم پایه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
زمینه و هدف: سنتز سبز نانوساختارهای ضد میکروبی با استفاده از عصاره‌های گیاهی به علت هزینه کم و سازگاری فرآیند سنتز با محیط زیست بسیاز حائز اهمیت است. بنابراین هدف از این مطالعه سنتز زیستی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره‌ گیاه پونه و بررسی اثر متغیرهای فیزیکوشیمیایی بر سنتز سبز این نانوذرات ضد میکروبی است.
روش­ ها: این مطالعه تجربی در سال 1398 انجام شد. سنتز سبز سریع و زیست سازگار نانو­ذرات نقره با استفاده از گیاه پونه انجام گرفت. خواص فیزیکوشیمیایی نانو­ذرات نقره با استفاده از اسپکتروفتومتر مرئی فرابنفش (UV-Vis، طیف­سنج پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مورد مطالعه قرار گرفت. اثر غلظت، عصاره گیاهی، نیترات نقره، زمان در معرض بودن نور آفتاب بر پایداری نانوذرات سنتز شده، بررسی و در نهایت اثر ضد میکروبی نانوذرات علیه باکتری­های Bacillus Subtilis و aureus Staphylococcus و Escherich coli مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: در طیف UV-Vis نانو­ذرات نقره، پیک جذبی در 443 نانو­متر مشاهده شد که تاییدی بر ساخت نانوذرات نقره بود. تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) توزیع تقریبا یکنواخت این نانوذرات با اشکال کروی را نشان داد. مطالعه اثر متغیرهای مختلف در سنتز این نانوذرات نشان داد که حجم عصاره 3 میلی لیتر، غلظت نمک نیترات نقره 1 میلی مولار و زمان واکنش 10 دقیقه در معرض نور خورشید بهترین شرایط برای رسیدن به حداکثر پایداری نانوذرات نقره است. نتایج نشان داد باکتری‌های استفاده شده نسبت به نانوذرات نقره سنتز شده بسیار حساس هستند و نانوذرات اثر کشندگی معنی داری داشت.
نتیجه­ گیری: کاربرد گیاه پونه جهت سنتز سبز نانوذرات نقره با خصوصیات فیزیکوشیمیایی مطلوب تایید شد و همچنین بررسی‌ها، اثرات ضد میکروبی این نانوذرات را تاییدکرد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/11/5 | پذیرش: 1399/2/24 | انتشار: 1399/6/29