دوره 8، شماره 2 - ( 9-1399 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

E S, Y A, J N. Isolation of TEM beta-lactamase gene in Pseudomonas aeruginosa and Imipenem Effect on Expression of TEM Gene by Real-Time PCR from Burn Wound Samples. Journal title 2020; 8 (2) :1-13
سیاسی الهام، عسایی یگانه، نوروزی جمیله. بررسی حضور ژن بتالاکتامازی TEM از باکتری سودوموناس آئروژینوزا در زخم های سوختگی و اثر ایمی‌پنم بر بیان این ژن با روش Real-time PCR. عنوان نشریه. 1399; 8 (2) :1-13

1- گروه ژنتیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران
زمینه و هدف: سویه های های سودوموناس ائروژینوزای، مقاوم نسبت به بیشتر آنتی‌بیوتیک‌های رایج، مشکلاتی در درمان این عفونت ها ایجاد می کنند. ایمی‌پنم، انتی بیوتیک با پتانسیل بالا، برای از بین بردن سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک، این باکتری می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ایمی‌پنم، در بیان ژن بتالاکتامازی TEM، در سویه های سودوموناس آئروژینوزای مقاوم به انتی بیوتیک، از نمونه های زخم سوختگی، با روش Real-time PCR بود.
روش­ ها: در مطالعه توصیفی، 100 نمونه، از زخم های سوختگی، در بیمارستان‌های تهران، جمع‌آوری شد. ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا  از نمونه ها شناسایی شد. پس از استخراج DNA ، ژن TEM ، با انجام واکنش PCR، از  نمونه های دارای این باکتری، جداسازی شد و میزان MIC نسبت به ایمی پنم، برای ان ها تعیین شد. سپس، بیان ژن بتالاکتامازی TEM ، در سویه‌های سودوموناس آئروژینوزا تیمار شده و سویه‌های بدون تیمار با ایمی‌پنم، با روش Real-time PCR مقایسه شد.
نتایج: در 100 نمونه زخم، 60  ایزوله (60%)  دارای عفونت با باکتری سودوموناس آئروژینوزا بودند و در ۳۴ نمونه (56/6­%)  از سودوموناس آئروژینوزا های ایزوله شده، ژن بتالاکتاماز TEM حضور داشت. بیان ژن TEM، در سویه‌های سودوموناس آئروژینوزای تیمار شده با ایمی پنم در مقایسه با سویه های غیرتیمار شده، ، به میزان 78/6۸٪ کاهش داشت.
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج این تحقیق، می‌توان از ایمی‌پنم با فعالیت ضد بتالاکتامازی، که موثر بر کاهش بیان ژن TEM بود، در کنترل سویه های سودوموناس آئروژینوزای مقاوم به آنتی بیوتیک، استفاده نمود.
دریافت: 1399/4/20 | پذیرش: 1399/7/2 | انتشار: 1399/9/14