دوره 8، شماره 2 - ( 9-1399 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 35-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

H E, A K, M Y, H H M, A R, M A, et al . Evaluation of productivity loss in traffic accident victims. Journal title 2020; 8 (2) :23-35
ابراهیمی پور حسین، کیادلیری علی اصغر، یوسفی مهدی، حیدریان میری حمید، رضازاده علیرضا، اریافر ارمان، و همکاران.. بررسی بهره‌وری از دست‌رفته در مصدومین حوادث ترافیکی. عنوان نشریه. 1399; 8 (2) :23-35

1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه اپیدمیولوژی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه لوند سوئد
3- گروه اپیدمیولوژی و آمارزیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
4- مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
زمینه و هدف: حوادث ترافیکی دومین علت مرگ در جهان می ­باشد که هزینه زیادی به اقتصاد کشورها وارد می نماید. مطالعه حاضر با هدف تعیین بهره‌وری از دست‌رفته در مصدومین حوادث ترافیکی مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1396 انجام شد.
روشها: این مطالعه تحلیلی- مقطعی بر روی 551 فرد مصدوم که به طور تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند ، انجام شد. برای برآورد بهره وری از دست­رفته، از پرسشنامه سلامت و نیروی کار بر اساس رویکرد سرمایه انسانی استفاده شد. داده ها از واحد مدیریت اطلاعات بیمارستان و به طریق تماس تلفنی گرد آوری و سپس با استفاده از رگرسیون چندکی تحلیل شد.
نتایج: میانگین و انحراف معیار بهره‌وری از دست‌رفته مصدومین در سه ماه بعد از تصادف 25/21±18/81 میلیون ریال (669/6±499/6 دلار) بود. بهره‌وری از دست‌رفته با تفاوت قابل توجهی به ترتیب در مردان 25/75±20/93 میلیون ریال و گروه سنی 35-25 سال 29/79±22/10 بیشتر از سایر گروه‌ها بود. براساس نتایج رگرسیون، در بین گروه‌های آسیب، بهره وری از دست‌رفته تحت تاثیر طبقه آسیب به شکم ،کمر ،نخاع کمری و لگن بود.
نتیجه‌گیری: بررسی هزینه غیرمستقیم حوادث ترافیکی می تواند در تصمیم‌گیری‌های بهداشت عمومی مفید باشد. با اندازه گیری و مقایسه هزینه این بیماری در جامعه، می‌توان به تصمیم گیرندگان مراقبت های بهداشتی کمک کرد تا سیاست ها و مداخلات مراقبت‌های بهداشتی را تنظیم و اولویت بندی کنند.
دریافت: 1399/5/14 | پذیرش: 1399/7/5 | انتشار: 1399/9/14