دوره 8، شماره 3 - ( 10-1399 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 37-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haji Ghasem Kashani M, Tabatabai T S. Comparison of the effects of extremely low-frequency Electromagnetic field and Betaine on in vitro osteogenic differentiation of human adipose tissue derived-mesenchymal stem cells. Journal title 2020; 8 (3) :23-37
حاجی قاسم کاشانی مریم، طباطبایی طیبه سادات. مقایسه‌ی اثرات میدان الکترومغناطیس با فرکانس بسیار پایین و بتایین بر تمایز استخوانی سلول‌های بنیادی چربی انسانی در شرایط کشت آزمایشگاهی. عنوان نشریه. 1399; 8 (3) :23-37

1- دانشگاه دامغان، دانشکده زیست شناسی، گروه علوم سلولی مولکولی
زمینه و هدف: میدان الکترومغناطیس با فرکانس بسیار پایین و بتایین از عوامل بی­خطر در ترمیم شکستگی­استخوان می­باشند. هدف از این پژوهش مقایسه­ی اثرات این دو محرک بر تمایز استئوژنیک سلول های بنیادی چربی انسانی (hADSCs) بود.
روش­ ها: سلول‌های بنیادی از چربی شکم پس از کسب رضایت کتبی، استخراج و تا پاساژ 3 کشت داده شدند.گروه­ های مورد مطالعه: سلول های کشت شده در محیط α-MEM و سرم (کنترل)، در محیط تمایز استخوان حاوی بتایین 10mM (BET+OD)، در محیط α-MEM حاوی بتایین (BET)، در محیط تمایز استخوان و موج با فرکانس HZ50 و شدت mT1(OD+EMF) و در موج به تنهایی (EMF) بود. تمایز استخوانی با مشاهده مورفولوژی سلول­ها، رنگ‌آمیزی کمی و کیفی آلیزارین رد و ارزیابی میزان فعالیت آلکالین فسفاتاز بررسی شد. همچنین میزان بیان ژن­های استئوژنیک (RUNX2 وOCN) با Real time PCR ارزیابی شد.
نتایج: افزایش معنی­داری در میزان رسوبات کلسیمی، فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز و همچنین بیان ژن­های RUNX2 و OCN در گروه OD+BET نسبت به گروه­های BET وOD+ EMF  مشاهده شد. در پایان روز 7 کاهش معنی­داری در فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز در گروه EMF نسبت به گروه OD+EMF و گروه BET دیده شد. همچنین کاهش معنی­داری در میزان بیان ژن OCN در گروه EMF نسبت به گروه BET مشاهده گردید.
نتیجه­ گیری: در این تحقیق اثر سینرژیک بتایین و محیط تمایز استخوانی در تمایز استئوژنیک hADSCs تأیید شد و روش مناسبی است که می­تواند در ترمیم شکستگی و مهندسی بافت کاربرد داشته باشد.
دریافت: 1399/7/1 | پذیرش: 1399/9/23 | انتشار: 1399/10/14