دوره 9، شماره 2 - ( 7-1400 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 36-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

A J L, A A, M M, S S. Evaluation of the serum procalcitonin level as a biomarker in patients with suspected appendicitis referred to academic hospitals of Gorgan, 2020. Journal title 2021; 9 (2) :25-36
جوادی لاریجانی امیرعادل، آرین نیا علی، مهرجردیان مهشید، صمدزاده سهیلا. بررسی سطح سرمی پروکلسی تونین به عنوان یک بیومارکر در بیماران مشکوک به آپاندیسیت مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی گرگان در سال 1399. عنوان نشریه. 1400; 9 (2) :25-36

1- دانشجوی تخصص جراحی عمومی، دانشکده پزشکی،‌ دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
2- دانشکده پزشکی،‌ دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
3- واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکزآموزشی درمانی بیمارستان پنج آذر، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
زمینه و هدف: آپاندکتومی متداول ترین عمل اورژانسی در جهان است. بررسـی نقـش فـاکتور پروکلسی تونین در تشخیص بیماران مشکوک به آپاندیسیت در مطالعات اخیر  متفاوت گزارش شده است. این مطالعه با هدف تعیین سطح سرمی پروکلسیتونین در بیماران مشکوک به آپاندیسیت مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی گرگان در سال ۱۳۹۹ انجام شد.
روش­ ها: در این مطالعه مقطعی، سطح سرمی 120 بیمار مشکوک به آپاندیسیت تحت جراحی از نظر پروکلسیتونین اندازه گیری گردید. گزارش پاتولوژی آپاندکتومی، مبنای تشخیص بیمـاری تعیـین و سطح سـرمی پروکلسیتونین  بـه روش الکتروکمی لومینسانس اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 19 تحلیل گردید.
نتایج: نمونه‌های مورد مطالعه مشتمل بر 120 بیمار مشکوک به آپاندیسیت با میانگین سنی 81/12±30/96 بودند. از بین مشارکت کنندگان 45 نفر (5/38%) زن و 75 نفر (61/5%) مرد بودند. تعداد ۱۵ مورد (12/5%) به عنوان آپاندیسیت کاذب و بقیه (87/5%) واقعی بودند. میانگین سطح سرمی پروکلسی تونین در گروه های کاذب و واقعی نتیجه پاتولوژی آپاندکتومی معنی دار بود(0/04=p). به طوری که میانگین سطح پروکلسیتونین در گروه آپاندیسیت 8/75±2/30 و در گروه غیر آپاندیسیت  0/03±0/17 بوده است (0/004=p).
نتیجه­ گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که اندازه گیری پروکلسی تونینمی توانند در رسیدن به تشخیص آپاندیست حاد در موارد مشکل کمک کننده باشد.
واژه‌های کلیدی: پروکلسیتونین، آپاندیسیت، گرگان
دریافت: 1400/2/13 | پذیرش: 1400/4/8 | انتشار: 1400/7/10