دوره 11، شماره 1 - ( 4-1402 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
چکیده:   (1031 مشاهده)
زمینه و هدف: مصرف غذای پرچرب موجب چاقی شده و می­تواند در افزایش رادیکال­ های آزاد و کاهش فعالیت آنزیم ­های آنتی ­اکسیدانی نقش داشته باشد. عدم تعادل بین تولید رادیکال­ های آزاد و دفاع ضداکسایشی ممکن است به آسیب بافت کبدی منجـر شود. این مطالعـه با هـدف ارزیابی اثر تمـرین تناوبی با شدت بالا بر تغییـرات آنزیـم ­های آنتی ­اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) بافت کبد در موش ­های صحرایی تغذیه ­شده با غذای پرچرب اجرا شد.
روش ­ها: در این مطالعه تجربی، 21 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به­طور تصادفی به سه گروه کنترل تغذیه ­شده با غذای نرمال، کنترل تغذیه­ شده با غذای پرچرب و تغذیه ­شده با غذای پرچرب+ تمرین تناوبی با شدت بالا تقسیم شدند. حیوانات هر سه گروه به مدت 23 هفته با رژیم غذایی خاص خود تغذیه شدند. گروه تمرینی ضمن دریافت رژیم پرچرب 8 هفته پایانی پروتکل تمرین تناوبی شدید را سه جلسه در هفته اجرا کردند. در پایان مداخله، سطح آنزیم ­های SOD و GPX در بافت کبد به روش رنگ ­سنجی آنزیمی اندازه­ گیری شد.
نتایج: سطح آنزیم GPX کبدی در گروه تغذیه ­شده با غذای پرچرب+ تمرین تناوبی با شدت بالا در مقایسه با گروه ­های کنترل تغذیه ­شده با غذای نرمال ( 0/003=P) و کنترل تغذیه ­شده با غذای پرچرب (0/001=P) افرایش معناداری را نشان داد. با این ­وجود، تغییر معناداری در سطح آنزیم SOD کبدی گروه ­های مورد مطالعه مشاهده نشد (0/153=P).
نتیجه ­گیری: نتایج این پژوهش بیانگر، آثار ضداکسایشی تمرین تناوبی با شدت بالا در بافت کبـدی موش ­هـای صحرایی تغذیه ­شده با غذای پرچرب است.
متن کامل [PDF 418 kb]   (728 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/12/2 | پذیرش: 1402/4/19 | انتشار: 1402/5/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.