1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
چکیده: (1031 مشاهده)
زمینه و هدف: مصرف غذای پرچرب موجب چاقی شده و میتواند در افزایش رادیکال های آزاد و کاهش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی نقش داشته باشد. عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و دفاع ضداکسایشی ممکن است به آسیب بافت کبدی منجـر شود. این مطالعـه با هـدف ارزیابی اثر تمـرین تناوبی با شدت بالا بر تغییـرات آنزیـم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) بافت کبد در موش های صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب اجرا شد.
روش ها: در این مطالعه تجربی، 21 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار بهطور تصادفی به سه گروه کنترل تغذیه شده با غذای نرمال، کنترل تغذیه شده با غذای پرچرب و تغذیه شده با غذای پرچرب+ تمرین تناوبی با شدت بالا تقسیم شدند. حیوانات هر سه گروه به مدت 23 هفته با رژیم غذایی خاص خود تغذیه شدند. گروه تمرینی ضمن دریافت رژیم پرچرب 8 هفته پایانی پروتکل تمرین تناوبی شدید را سه جلسه در هفته اجرا کردند. در پایان مداخله، سطح آنزیم های SOD و GPX در بافت کبد به روش رنگ سنجی آنزیمی اندازه گیری شد.
نتایج: سطح آنزیم GPX کبدی در گروه تغذیه شده با غذای پرچرب+ تمرین تناوبی با شدت بالا در مقایسه با گروه های کنترل تغذیه شده با غذای نرمال ( 0/003=P) و کنترل تغذیه شده با غذای پرچرب (0/001=P) افرایش معناداری را نشان داد. با این وجود، تغییر معناداری در سطح آنزیم SOD کبدی گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد (0/153=P).
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش بیانگر، آثار ضداکسایشی تمرین تناوبی با شدت بالا در بافت کبـدی موش هـای صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/12/2 | پذیرش: 1402/4/19 | انتشار: 1402/5/17