R H, A T K, F F. The effect of high-intensity interval training on changes in antioxidant enzymes of liver tissue in male rats fed with high-fat diet. jmsthums 2023; 11 (1) :13-24
URL:
http://jms.thums.ac.ir/article-1-1157-fa.html
هواسعلی راضیه، طاهری کلانی عبدالحسین، فتاحی فردین. اثر تمرین تناوبی با شدت بالا بر تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانی بافت کبد در موش های صحرایی نر تغذیه شده با غذای پرچرب. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1402; 11 (1) :13-24
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-1157-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
چکیده: (1755 مشاهده)
زمینه و هدف: مصرف غذای پرچرب موجب چاقی شده و میتواند در افزایش رادیکال های آزاد و کاهش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی نقش داشته باشد. عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و دفاع ضداکسایشی ممکن است به آسیب بافت کبدی منجـر شود. این مطالعـه با هـدف ارزیابی اثر تمـرین تناوبی با شدت بالا بر تغییـرات آنزیـم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) بافت کبد در موش های صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب اجرا شد.
روش ها: در این مطالعه تجربی، 21 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار بهطور تصادفی به سه گروه کنترل تغذیه شده با غذای نرمال، کنترل تغذیه شده با غذای پرچرب و تغذیه شده با غذای پرچرب+ تمرین تناوبی با شدت بالا تقسیم شدند. حیوانات هر سه گروه به مدت 23 هفته با رژیم غذایی خاص خود تغذیه شدند. گروه تمرینی ضمن دریافت رژیم پرچرب 8 هفته پایانی پروتکل تمرین تناوبی شدید را سه جلسه در هفته اجرا کردند. در پایان مداخله، سطح آنزیم های SOD و GPX در بافت کبد به روش رنگ سنجی آنزیمی اندازه گیری شد.
نتایج: سطح آنزیم GPX کبدی در گروه تغذیه شده با غذای پرچرب+ تمرین تناوبی با شدت بالا در مقایسه با گروه های کنترل تغذیه شده با غذای نرمال ( 0/003=P) و کنترل تغذیه شده با غذای پرچرب (0/001=P) افرایش معناداری را نشان داد. با این وجود، تغییر معناداری در سطح آنزیم SOD کبدی گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد (0/153=P).
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش بیانگر، آثار ضداکسایشی تمرین تناوبی با شدت بالا در بافت کبـدی موش هـای صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/12/2 | پذیرش: 1402/4/19 | انتشار: 1402/5/17