دوره 10، شماره 4 - ( 12-1401 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 23-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد امیدیه
چکیده:   (2036 مشاهده)
زمینه و هدف: آلاینده های آنتی بیوتیکی مشاهده شده در آب ها در سال های اخیر به یک نگرانی قابل ملاحظه تبدیل شده است. در این مطالعه، نانوجاذب مهندسی شده جدید برای حذف آنتی‌بیوتیک‌ فلوروکینولونی از آب توسعه داده شد.
روش­ها: نانوجاذب (IL@GCN@IL) با تثبیت یک مایع یونی دو کاتیونی بر روی بستری از گرافیت کربن نیترید(GCN)  تهیه شد. عملکرد این نانوجاذب تحت پارامترهای مختلفی مانند دوز جاذب، غلظت آنتی بیوتیک، زمان و دما مورد ارزیابی قرار گرفت. شبکه عصبی رگرسیون تعمیم یافته  (GRNN) و روش سطح پاسخ (RSM) برای مدل‌سازی حذف استفاده شد.
نتایج: این نانوجاذب عملکرد جذب خوبی نشان داد، بطوریکه درصد حذف سیپروفلوکساسین (CPF) 96/23% بدست آمد. فرآیند جذب از مدل  سینیتیکی شبه مرتبه دوم و همدمای فرندلیچ پیروی می کرد که نشان دهنده یک فرآیند جذب شیمیایی ناهمگن است.
نتیجه گیری: این نانوجاذب قابلیت استفاده مجدد خوبی از خود نشان داد و می تواند کاندید ایده­آل و  امیدوارکننده‌ای برای حذف آلاینده‌های آنتی‌بیوتیک از محلول های آبی باشد. به طور کلی، این مطالعه، پتانسیل نانوجاذب های مهندسی شده، را به عنوان جاذب های موثر برای حذف آلاینده های آنتی بیوتیکی از آب برجسته می کند که می تواند پیامدهای قابل توجهی برای تصفیه آب و حفاظت از محیط زیست داشته باشد.
 
متن کامل [PDF 560 kb]   (1280 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/2/31 | پذیرش: 1402/3/29 | انتشار: 1402/4/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.