دوره 3، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 8-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzabeygi M, Salimi J, Biglari H, Naji M, Mahvi A H. Evaluation of Corrosion and Scaling Potential in Water Distribution System of Torbat Heydariyeh City in 2012. jmsthums 2015; 3 (1) :15-8
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-210-fa.html
میرزابیگی مجید، سلیمی جواد، بیگلری حامد، ناجی مژگان، محوی امیرحسین. بررسی پتانسیل خورندگی و رسوب‌‌گذاری در شبکه آب شرب شهری شهرستان تربت‌حیدریه در سال 1392. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1394; 3 (1) :15-8

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-210-fa.html


1- 1- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
3- استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (9528 مشاهده)

زمینه و هدف: اعتیاد خورندگی و رسوب‌گذاری در شبکه آب‌رسانی از دیدگاه اقتصادی و بهداشتی از اهمیت زیادی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی پتانسیل خورندگی و رسوب‌گذاری آب در شبکه آب‌رسانی شهرستان تربت حیدریه در سال 1392 انجام گردیده است.

روش‌ها: در این تحقیق توصیفی – مقطعی شبکه توزیع آب شهرستان به 15 خوشه تقسیم و از هر خوشه 6 نمونه و در مجموع 90 نمونه به صورت تصادفی از ابتدای سال 1392 تا انتهای سال برداشت شد. نمونه‌ها بر اساس روش‌های استاندارد متد مورد آنالیز و پنج شاخص لانژلیه، رایزنر، پوکوریوس، لارسون- اسکولد و شاخص تهاجم، خورندگی و رسوب‌گذاری آب شهرستان تربت حیدریه مورد مطالعه قرار گرفتند.

نتایج: بر اساس یافته‌ها اندیس رایزنر، لانژلیه، پوکوریوس، لارسون- اسکولد و تهاجم به ترتیب 0.2± 7.72، 0.12 ± 0.021، 0.3± 7.65، 0.45±1.72 و 12. 0± 12 می‌باشد که حاکی از خورنده بودن آب در 40، 100، 100، 94 و 33 درصد از شبکه‌های آب‌رسانی به ترتیب اندیس‌های مربوطه است.

نتیجه‌گیری: به‌طور کلی آب شرب در شبکه آب‌رسانی شهرستان تربت حیدریه تمایل به خورندگی دارد. لذا پیشنهاد می‌گردد اقداماتی جهت کنترل خورندگی از قبیل تنظیم pH، قلیایت و سختی آب به منظور کاهش خورندگی و مواد جانبی آن مد نظر قرار گیرد.

متن کامل [PDF 852 kb]   (2940 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/5/6 | پذیرش: 1395/2/9 | انتشار: 1395/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb