زمینه و هدف: اختلالات روانی یک الگوی رفتاری و روانشناختی است که از اهمیت بالینی بالایی برخوردار بوده و با افزایش درد، رنج ، ناتوانی و مرگ همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت اختلالات روانی (اضطراب، افسردگی و پریشانی روانی) در جمعیت بزرگسال استان اصفهان در سال 1389 انجام شد.
روشها: این مطالعه بهصورت مقطعی و بر روی دادههای حاصل از طرح سپاهان که از میان کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جمعآوری شده بود؛ انجام شد. اضطراب و افسردگی واحدها بهوسیله معیار اضطراب و افسردگی بیمارستانی و پریشانی روانی با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی ارزیابی شد. دادهها به وسیله نرم افزار آماری SPSS نسخه 15 و با کمک آزمون آماری کایدو و رگرسیون لوجستیک تحلیل شد.
نتایج: براساس یافته ها شایعترین مشکل روانی در بین واحد ها افسردگی بود. فراوانی هر سه اختلال روانی در زنان به طور معنیداری بیشتر از مردان بود. نسبت شانس برای ابتلا به پریشانی روانی، اضطراب و افسردگی برای زنان به ترتیب (1.91-1.44=CI، OR=1.66)، (2.24-1.57=CI ،1.87=OR )، (2.04-1.57CI=، 1.79OR=) بود. همچنین فراوانی پریشانی روانی و اضطراب در افراد زیر چهل سال نسبت به افراد بالای چهل سال به طور معنیداری بالاتر بود. نسبت شانس در این گروه برای ابتلا به پریشانی روانی و اضطراب به ترتیب
(0.07-0.93=CI ،0.81OR=(، (CI=0.79-0.94 ،0.79=OR) بهدست آمد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشاندهنده شیوع بالای اختلالات روانی در جمعیت بزرگسال استان اصفهان به خصوص در زنان میباشد که ضرورت توجه بیش از پیش مسئولان بهداشت و درمان کشور در جهت کنترل، پیشگیری و درمان این اختلالات را طلب می نماید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |