M R, A N, M A E. The effect of Cuminum Cyminum essence in preventing the growth of Listeria monocytogenes in the minced meat of Schizothorax Zarudnyi. jmsthums 2018; 6 (1) :27-36
URL:
http://jms.thums.ac.ir/article-1-468-fa.html
رهنما محمد، نوری جنگی افسانه، علیپور اسکندانی مجید. خاصیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز و نیسین بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شدهی ماهی شیزوتوراکس زارودنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1397; 6 (1) :27-36
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-468-fa.html
1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
2- واحد فراوری محصولات شیلاتی، اداره شیلات شهرستان زهک، سیستان و بلوچستان، ایران
چکیده: (5498 مشاهده)
زمینه و هدف: باکتری لیستریا مونوسیتوژن یکی از مهمترین باکتری های بیماری زای منتقله از مواد غذایی بوده و در حال حاضر کنترل آن مهمترین چالش در صنایع غذایی محسوب می شود. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت اسانس زیره سبز و نیسین در کنترل رشدلیستریا مونوسیتوژن در گوشت چرخ شده ی شیزوتوراکس می باشد.
روشها: آنالیز ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس زیره سبز با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی انجام گرفت. به نمونه های گوشت چرخ شده، باکتری لیستریا مونوسیتوژن با لوگ 3 در هر گرم تلقیح شد، سپس تیمارهای زیره سبز و نیسین به تنهایی و یا توام به نمونه ها اضافه شد. شمارش لیستریا مونوسیتوژن در روزهای 0، 1، 3، 5، 7، 9، 11 انجام گردید.
نتایج: نتایج نشان داد که غلظت 3 درصد اسانس دارای اثرات بازدارندگی رشد بر لیستریا بوده است. 40 میکروگرم در گرم نیسین به تنهایی و ترکیب اسانس زیره سبز و نیسین به ترتیب 1 درصد اسانس و 10 میکروگرم در گرم دارای اثرات ممانعتکنندگی بر رشد لیستریا مونوسیتوژن بوده است.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که از اسانس زیره سبز و نیسین می توان بعنوان یک نگهدارنده طبیعی در کنترل رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژن استفاده نمود.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/10/9 | پذیرش: 1397/3/27 | انتشار: 1397/5/1