صاحبکار خورقی هانیه، جعفری فرانک، رمضانی اعظم، اژدری زرمهری حسن، غلامی معصومه. اثرات عصاره های گیاهی رایج بر تشنج و صرع : یک مطالعه مروری. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1397; 6 (2) :66-73
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-491-fa.html
1- دانشگاه پیام نور، تربت حیدریه، ایران
2- مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
چکیده: (6571 مشاهده)
زمینه و هدف: صرع یکی از اختلالات شایع مغز پس از سکته مغزی است که حدود 1 درصد جمعیت جهان به آن مبتلا هستند به دلیل عوارض داروهای شیمیایی و مقاومت برخی بیماران مبتلا به صرع به این داروها، یکی از رویکردهای مهم در درمان و پیشگیری از صرع استفاده از عصارههای گیاهان است.
روش ها: در این مطالعه مروری در پایگاههایElsevier ،Scopus ، Science Direct و PubMed با کلید واژههای صرع، تشنج، عصاره گیاهی و مغز در بازه زمانی 1980 تا 2018 جستجوگردید و نهایتا 50 مقاله مرتبط وارد مطالعه شدند.
نتایج: مطالعات بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داد که بسیاری از این گیاهان از طریق اثر بر روی گیرندههای گابا ، گلوتامات و یا کانالهای کلسیم، کانالهای سدیم، کانالهای کلر و هم چنین از طریق کاهش استرس اکسیداتیو سبب مهارفعالیتهای تشنجی در صرع میشوند.
نتیجه گیری: با توجه به مسأله اقتصادی و اثرات سوء داروهای شیمیایی مصرف عصارههای گیاهی با عوارض کمتر، میتواند جایگزین مناسبی جهت درمان و پیشگیری بیماری صرع باشد.
واژههای کلیدی: صرع،
تشنج،
عصاره گیاهی،
مغز
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/3/27 | پذیرش: 1397/5/2 | انتشار: 1397/11/3